Economie

Musch Zonnesystemen voor veilige installaties en een betere toekomst

- advertentie -

Winschoten / FinsterwoldeDe energieprijzen zijn al jaren heftig aan het wisselen. Steeds meer mensen besluiten daarom om over te stappen op zonnepanelen. Zo ook in het Oldambt, waarbij adressen gebruik kunnen maken van de subsidie verduurzaming en verbetering voor Groningen.

- advertentie -

Musch Zonnesystemen uit Finsterwolde heeft al 10 jaar ervaring in het aanleggen van goede en veilige zonnesystemen. “Tijdens mijn technische studie, vond ik zonne-energie erg interessant. Omdat zonlicht een schone energiebron is voor de toekomst, besloot ik mij daarin te specialiseren”, vertelt eigenaar Martijn Musch. Er zijn diverse systemen die het mogelijk maken, zon om te vormen naar licht en warmte.

Hoeveel panelen nodig
Wanneer een potentiële klant een offerte voor zonnepanelen wil, worden er eerst een aantal zaken bekeken. “We bepalen of het dak geschikt is voor panelen, zoals hoe ze komen te liggen voor de beste opbrengst. Daarnaast wordt de meterkast bekeken of deze aan alle veiligheidseisen voldoet. Maar we kijken ook wat het verbruik is. Iets meer opbrengst dan je eigen verbruik is prima, maar heel veel extra capaciteit is niet gunstig. Niet qua aanschaf en ook niet meer qua terug leveren.”

Daglichtpanelen
Door groot in te kopen, kan Musch Zonnesystemen panelen leveren van een zeer goede kwaliteit, tegen een gunstig tarief. “Onze panelen hebben 25 jaar opbrengst garantie en 12 jaar productgarantie. Ze werken ook goed bij alleen daglicht, dus in de winter of bij een bewolkte dag. Met de speciale app die heel eenvoudig werkt, kun je zelf goed zien hoe de opbrengsten en verbruik zijn.”

Alles wordt geregeld
Wanneer een bedrijf of particulier een bestelling plaatst, wordt vaak binnen twee maanden alles gerealiseerd. “Meestal duurt het installeren een halve dag, afhankelijk van de grootte van het systeem. Wij regelen voor de klant de administratieve afwikkeling bij de netbeheerder. En heel belangrijk, als alles is aangesloten wordt het systeem met een uniek testapparaat nagekeken of het correct en veilig werkt.”

Nederlands Erkend
Mede dankzij dit unieke controlesysteem is Musch Zonnesystemen een erkend zonnestroombedrijf. Vanaf 2024 mogen alleen erkende bedrijven nog systemen aanleggen. “Door ons vakkundig personeel in te zetten, de juiste apparatuur en secuur werken, kunnen we zeggen dat wij echt veilige systemen leveren die decennia goed functioneren. De door ons gebruikte omvormers, het kloppend hart van de systemen, zijn van hoogwaardige kwaliteit.”

Onderhoud
Wanneer zonnepanelen of zonnecollectoren correct zijn aangelegd, vergen ze niet zo veel onderhoud. “De systemen en omvormers vragen technisch gezien vrijwel geen onderhoud. Vaak komen we eens in de drie jaar langs om de panelen te wassen, om zo de opbrengsten hoog te houden. Of wanneer de klant een uitbreiding wil, kunnen we dat ook veilig uitvoeren.”

Verduurzaming
De offertes van Musch Zonnesystemen zijn helder en duidelijk. Geen kleine lettertjes of kosten achteraf. “Onze prijs is een vaste prijs, zonder een aanbetaling. Wanneer het systeem goed draait en is getest, dan pas wordt er betaald.” Wilt u gebruik maken van de subsidieregeling en/of bent u nieuwsgierig geworden naar de zonnepanelen van Musch? Kijk dan op www.muschzonnesystemen.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button