Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Kort nieuws

Stichting Verkeersgroep Oldambt plaatst samen met Joshua Westerhof AED in Sappemeer

- advertentie -

Oldambt – Op 9 augustus heeft Joshua Westerhof van Leren Reanimeren Noord-Nederland in samenwerking met Stichting Verkeersgroep Oldambt aan de Slochterstraat in Sappemeer een AED (Automatische Externe Defibrillator) geplaatst bij een woning van twee verkeersregelaars die deel maken uit de stichting Verkeersgroep Oldambt.

- advertentie -

De AED is beschikbaar voor de burgerhulpverleners die worden opgeroepen als er een reanimatie in de buurt is. De burgers krijgen een melding via het reanimatie oproepsysteem van Hartslagnu.

Westerhof heeft in november 2022 ook een AED geplaatst aan de Wilhelminastraat in Sappemeer, deze is al meerdere malen opgeroepen, maar gelukkig nog nooit gebruikt. Stichting verkeer Oldambt wilde graag hun ondersteuning hierin bieden om zo de veiligheid van de bewoners te waarborgen. Hoe hoger het aantal AED’s in een buurt, hoe sneller er eentje bij een eventueel slachtoffer is.

In totaal heeft de stichting Verkeersgroep Oldambt, met dank aan subsidies, zes nieuwe AED’s kunnen aanschaffen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button