Op stap

Straatfestival Waterbei zal je onderdompelen in fictie en fantasie met afsluiting in Blauwestad

- advertentie -

Winschoten – Het ene festival volgt het andere op de komende weekenden. Na het succes van Middeleeuws Winschoten staat het straatfestival Waterbei het komend weekend op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus op het programma.

- advertentie -

Dit programma omvat verschillende hoofdacts, zoals de Poolse voorstelling Peregrinus, wat ‘vreemdeling’ betekent. In deze voorstelling wordt de zoektocht naar de zin van het leven uitgebeeld zonder woorden. Deze voorstelling start de zaterdag bij de ingang van De Raad mode aan de Venne om 15:00 uur.

Daarnaast is van 11.00 tot 16.00 uur op diverse plekken in Winschoten straattheater te zien.

De Klinker
Het festival begint komende vrijdagavond om 20:00 uur met een kleurrijke parade. Alle artiesten verzamelen zich bij Cultuurhuis De Klinker en trekken in een opvallende stoet naar het Marktplein. Daar kunt u tot 22:00 uur veel acts bekijken. Daarna treedt de coverband Flavour op met een swingende muziekshow. Ook de horeca is tot de late uurtjes geopend.

Één van de acts op het marktplein is de TNT trampoline act met een prachtig decor. Ze verbeelden mayakrijgers uit en nemen de bezoekers mee op avontuur rond hun prachtige tempel. 

De vliegen door de lucht, maken ontelbare salto’s, bouwen menselijke piramides, lopen tegen de muren op en nog veel meer. Acrobatie, trampolinesprongen en een vleugje humor zijn de ingrediënten van hun show.

- advertentie -

Muziek
Ook muziek mag tijdens Waterbei niet ontbreken; zo zijn Herbie Blues, het duo Just Us, Berney Jansema en Bart Kruizinga en Harm Talbak te beluisteren.

- advertentie - 

Zaterdagavond wordt om 21:30 uur Waterbei in Blauwestad afgesloten met een betoverende voorstelling getiteld Mù, kinematic of fluids door beroemde Franse artiesten van Transe Express. Dit is een monumentale heldere show, waar muziek, beeld en fysieke kracht zich een weg banen door de menigte.

Een theatrale onderdompeling
Een horde surrealistische objecten geleid door een ruige en door de tijd verweerde figuur die als uit de lucht komt vallen. Ontworpen als een theatrale onderdompeling omvat de show een monumentale bewegende structuur, bediend door een kraan, die opent als een gigantische muziekdoos. Een optocht van 20 lokale vrijwilligers zal ook deelnemen aan deze collectieve fantasie.

Het licht en geluid zal een bepalende rol spelen tijdens deze voorstelling. De toegang tot dit festival is gratis.

Meer informatie vindt je op www.waterbei.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button