Weerbericht

Zomervakantie weerbericht: na vrijdag een stuk minder warm

- advertentie -

Landelijk – Vandaag en morgen is het nog warm zomerweer, maar donderdag en vrijdag komen onweersbuien voor die de warmte verdrijven. Op deze dagen is het dan ook broeierig warm met een hoge luchtvochtigheid. Na vrijdag is het een stuk minder warm.

- advertentie -

Voordat we met een weersverandering te maken krijgen kunnen we deze woensdag nog genieten van een prachtige zomerdag. Plaatselijk gaat de dag mistig van start, maar al snel lost dit op en schijnt de zon op de meeste plaatsen flink. In het noorden komt naast zonneschijn ook bewolking voor, maar het blijft zo goed als droog.

Het wordt 23 graden op de stranden tot lokaal 28 graden in Limburg bij een zwakke tot matige westenwind. In het midden en oosten komt het kwik op 25 of 26 graden uit. De combinatie van niet al te veel wind, zon en hoge temperaturen maakt het lekker weer om naar een meertje of het strand te gaan. De zon is nog zeer krachtig: tussen 12:00 en 15:00 uur kan een onbeschermde huid nog steeds binnen 15-30 minuten verbranden.

Weeromslag
Donderdag gaat nog vrij zonnig van start, maar al snel neemt de bewolking toe. In de loop van de middag en avond komt het in het zuiden en oosten tot enkele regen- en onweersbuien. Op grote schaal wordt zomers warm met 25 tot 28 graden, alleen op de Wadden is het met maximaal 23 graden minder warm.

Vrijdag vallen waarschijnlijk op meerdere plaatsen regen- en onweersbuien. De meeste buien zijn weggelegd voor het binnenland en vooral in het zuidoosten is wederom onweer mogelijk. De wind draait naar het westen- tot noordwestenwind, waardoor geleidelijk koelere lucht ons land binnenstroomt. Desondanks wordt het nog 21 tot 25 graden. Zowel donderdag als vrijdag is de luchtvochtigheid hoog, waardoor het broeierig warm aanvoelt.

Licht wisselvallig en koeler
Komend weekend en volgende week waait de wind uit noordwestelijke richtingen en is het licht wisselvallig en een stuk minder warm met maxima tussen 19 en 22 graden. Deze middagwaarden zijn overigens heel gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld laat hierbij een mix van zon, wolken en enkele buien zien. Vooral wanneer de zon een tijdje schijnt is het direct heerlijk weer om eropuit te trekken.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button