Weerbericht

Weekendweer: licht wisselvallig weekend met buien, maar ook zon

- advertentie -

Landelijk – We zijn overgeschakeld naar een wisselvalliger en koeler weertype. Komend weekend krijgen we dan ook geregeld met buien te maken, maar de zon krijgen we ook te zien. Zaterdag en zondag is het met 19 tot 22 graden een fractie minder warm dan de afgelopen tijd.

- advertentie -

Vandaag komen verspreid over het land buien voor. De buien kunnen gepaard gaan met onweer. Het wordt met 21 tot 25 graden. In combinatie met een hoge luchtvochtigheid is het nog vrij broeierig.

Licht wisselvallig zomerweer
Zaterdag gaat op veel plaatsen vrij zonnig van start, maar in de ochtend krijgen de kustprovincies wel met buien te maken. In de middag komen op meerdere plaatsen buien voor, mogelijk met onweer.

Tussen de buien door schijnt af en toe de zon en bij een zwakke tot matige wind wordt het 19 tot 22 graden. Met deze maxima is het iets koeler dan voorgaande dagen, maar ze zijn wel heel gebruikelijk voor eind augustus.

Waarschijnlijk een bui tijdens Formule 1 race in Zandvoort
Ook zondag brengt een westelijke stroming geregeld buien vanaf de Noordzee naar ons land. De kans is dan ook groot dat zo’n bui tijdens de Formule 1 race het Circuit van Zandvoort weet te bereiken. Momenteel is de kans op buien in Zandvoort zo’n 75 procent.

Tussen de buien door is er een afwisseling van stapelwolken en zonnige momenten. De westenwind is veelal matig, maar vooral in het noordwestelijk kustgebied kan het wat steviger waaien. De maximumtemperatuur ligt wederom tussen 19 en 22 graden met de hoogste waarden in het zuiden en langs de oostgrens.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button