Algemeen

Bieb Oldambt wint samen met Biblionet Groningen Award voor begeleiding in digitale wereld

- advertentie -

Winschoten – Iedereen weet op dit moment hoe belangrijk de digitale wereld is. Ook ouderen ontkomen er niet meer aan en daarom zijn in de bibliotheken in De Klinker, maar ook die in Finsterwolde, op verschillende ochtenden cursussen in het leven geroepen, om deze groep in de wereld van de computer wegwijs te maken. Veel zaken kun je tegenwoordig bijna alleen maar online regelen, van overheid, tot de apotheek, bankzaken, DigiD, noem maar op.

- advertentie -

Oefenen.nl
De bibliotheek krijgt hier ondersteuning van ‘Oefenen.nl’ een instantie die programma’s levert, om de vrijwilligers te helpen die de cursisten begeleiden. De provincie Groningen is winnaar geworden in de categorie XL, waarvan de resultaten worden bijgehouden door de organisatie van Oefenen.nl. De Bibliotheken van Oldambt zijn op een tweede plaats geëindigd, wat een uitstekend resultaat is.

Award
Daarom zijn dinsdagmorgen de heer Rashid Leonard Azimullah (directeur van Oefenen.nl), Rachel van den Hoogen, directeur Biblionet Groningen en Ilona Ebels, manager bibliotheken, naar Winschoten gekomen om de Award in ontvangst te nemen. Natuurlijk waren ook de vrijwilligers en de bibliotheek begeleiders aanwezig als Renske Osenga.

Oldambt hoogst scorende gemeente
Binnen onze provincie is Oldambt dus de één na hoogst scorende gemeente geworden. Zoals iedereen bijna wel weet zet Biblionet zich in om inwoners van Groningen en dus ook Oldambt digitaal vaardig te maken. Deze prijs is dan ook een aanmoediging om samen zo verder te gaan.

Aangezien deze cursussen zo aanslaan, kan de bibliotheek nog wel een aantal extra vrijwilligers gebruiken. Deze mensen moeten wel digitaal vaardig zijn. Aanmelden kan via r.osenga@biblionetgroningen.nl.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button