Algemeen

Eexterbrug Scheemda weken dicht voor groot onderhoud

- advertentie -

Scheemda – De Eexterbrug in Scheemda krijgt vanaf maandag 4 september een grote opknapbeurt. De brug over het Winschoterdiep is tijdens het onderhoud gestremd voor al het gemotoriseerde verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel blijven gebruiken. Voor de scheepvaart wordt de brug eenmaal per uur bediend. De werkzaamheden duren tot en met 13 oktober.

- advertentie -

Opknapbeurt
De Eexterbrug wordt grondig schoongemaakt en krijgt een nieuwe verflaag. Het asfalt van de brug en het beton wordt gerepareerd. Na de werkzaamheden is de Eexterbrug voor de komende jaren vrij van onderhoud en ook in de toekomst veilig voor gebruik.

(lees verder onder de foto)

Omleiding Scheemda
De zuidkant van de Eexterbrug blijft tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar. Verkeer vanaf de snelweg A7 kan omrijden via afrit 45 (Scheemda) of 46 (Heiligerlee), Haven Zuidzijde en de Graaf Adolfbrug. Verkeer uit de richting Winschoten en Heiligerlee kan omrijden via de Kloosterbrug, de Haven Zuidzijde en de Graaf Adolfbrug. Buslijnen 17, 119 en 617 rijden een aangepaste route. De meest actuele reisinformatie is beschikbaar op de website van Qbuzz.

Werkzaamheden na broedseizoen
Het brugonderhoud stond oorspronkelijk dit voorjaar gepland. Bij laatste inspecties werden zwaluwen en zwaluwnesten onder de brug aangetroffen. Daarom is het onderhoud uitgesteld tot na het broedseizoen.

Lees ook:
Werkzaamheden Eexterbrug worden verplaatst wegens vogelnesten

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button