Op stap

Dit weekend weer Open Monumentendag in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer VriendenLoterij Open Monumentendag, het grootste culturele evenement van Nederland. Duizenden monumenten openen dat weekend gratis hun deuren voor het grote publiek en laten zien hoe rijk Nederland is op het gebied van cultureel erfgoed.

- advertentie -

Het thema is dit jaar ‘Levend Erfgoed’. Dat staat voor de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen en die zij op hun beurt weer doorgeven aan de volgende generatie.

Ook dit jaar doet Oldambt voluit mee aan de Open Monumentendag. Ga op zoek naar de rijkdom aan oude Groninger kerken, molens en boerderijen. Vrijwilligers zetten de deuren van ‘hun’ monument wijd voor je open en vertellen graag de verhalen.

Breng een bezoek aan de historische kerk en toren in Scheemda waar een programma is georganiseerd met sprekers, muzikanten en kunstenaars, of ga langs bij Boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda waar een boerenerf festival wordt gehouden, met als grote attractie het dorsen van korenschoven met een indrukwekkende dorsmachine zoals dat tot in de jaren zestig in het Oldambt gebeurde.

Ook bijzonder om te bezoeken is de Stefanuskerk in Finsterwolde, waar een eendaagse tentoonstelling te bezichtigen is over de traditie van de doop. Bij deze tentoonstelling worden historische doopjurken getoond die afkomstig zijn uit privébezit en uit de collectie van het Kinderwagenmuseum te Nieuwolda.

Dit is slechts een greep van wat er allemaal te doen en te bewonderen is tijdens Open Monumentendag in Oldambt. Bezoek voor meer informatie https://www.openmonumentendag.nl/comite/oldambt/

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button