PolitiekVideo

Demissionair minister Hugo de Jonge bezoekt Blauwestad (video)

- advertentie -

Blauwestad – Woensdag 6 september kwam demissionair minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening op werkbezoek in de provincie Groningen. Er werd eerder dit jaar een akkoord gesloten door het Rijk, provincie en gemeenten over de bouw van 28.500 woningen de komende 7 jaar.

- advertentie -

Samen met onder andere gedeputeerde Tjeerd van Dekken bezocht de minister Delfzijl, Groningen Meerstad, Veendam en Blauwestad om zelf te zien hoe er in Groningen bij diverse projecten gebouwd wordt.

Bij Projectbureau Blauwestad kreeg de minister uitleg van René Perton over het ontstaan van de Blauwestad en de huidige ontwikkelingen. De minister was oprecht geïnteresseerd en had nog specifieke vragen voor makelaar Rutger Nieuwold. Gezamenlijk werd de uitkijktoren beklommen om van daaruit een goed overzicht te krijgen van dit bijzondere project, waarna er een stukje door Blauwestad werd gefietst.

Namens de gemeente waren wethouder Gert Engelkes (met bouwen en wonen in de portefeuille) en Erich Wünker als gebiedswethouder aanwezig.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button