Sport

Liveblog: Volg hier vandaag alles over de RUN 2023

- advertentie -

Winschoten – Vandaag, 9 september 2023, staat de 47e editie van de RUN in Winschoten op het programma. Op deze warme septemberdag kon je in dit liveblog alles volgen.

- advertentie -

19:50: Het is 19:50 geweest en dat betekent dat lopers vanaf nu niet meer aan een nieuwe ronde mogen beginnen. Daarmee komt er een einde aan dit liveblog van de 47e editie van de RUN. Een gedenkwaardige en bloedhete editie, met bijzondere winnaars, huwelijksaanzoeken en vooral heel veel blije, enthousiaste lopers. Zet 14 september 2024 in je agenda, want dat is de 48e editie. Tot volgend jaar!

19:29: In Heiligerlee vond een groep inwoners alleen hardlopen blijkbaar niet genoeg. Zij hebben namelijk ook een volleybaltoernooi georganiseerd. Het gaat er daar soms fanatiek aan toe, maar in de derde helft zal het daar nog lang gezellig blijven.

19:19: Die podiumfoto’s daar kunnen we geen genoeg van krijgen. Want wat is er nou mooier dan feestvierende mensen op een podium zien staan? Ook de top drie bij de damesteams is inmiddels gehuldigd.

19:10: Het is inmiddels 19:00 uur geweest en dat betekent dat de lopers die nog onderweg zijn, zich langzaam moeten gaan opmaken voor hun laatste ronde. Om 19:50 moeten de lopers aan hun laatste ronde begonnen zijn om nog te mogen finishen.

18:49: We hebben al veel podiumfoto’s gehad vandaag, maar de winnaars bij de Nederlandse kampioenschappen op de 50 en 100 km hadden we nog niet gehad. Ook zij stonden te stralen op het erepodium.

- advertentie -

18:36: Vandaag kan je ook de hele dag terecht in het lopersdorp. Voor een hapje en een drankje en ook staan hier de tenten van de teams.

- advertentie - 

18:05: De laatste individuele winnaar van deze editie van de RUN is ook bekend. Favoriet en meervoudig winnares Hinke Schokker viel vroegtijdig uit en ging er deze keer dus niet met de winst vandoor op de 100 km. Die eer was nu weggelegd voor Sameena van der Mijden. Na de finish viel ze dolgelukkig in de armen van haar al net zo gelukkige vrouw.

17:27: Ook de beste Oldambtsters op de 50 km zijn inmiddels gehuldigd. Het zijn Corine Dieterman uit Scheemda en Zdenek Koning uit Winschoten.

 

17:14 De winst bij het Nederlands kampioenschap ging naar Tjeerd Popkema. Maar dat was nog niet het meest bijzondere, want na de finish volgde een heel gedenkwaardig moment: Lees er hier meer over

16:40: Daar staan ze dan, de trotse winnaars van de 10×10 estafette, team Fast en Furious. En ze deden hun naam dus ook eer aan. De tweede en derde plaats gingen naar Groningen Atletiek en AC’61. De prijsuitreiking van de 50 km van de mannen had u ook nog van ons tegoed.

 

16:26: Normaal gesproken is 100 km hardlopen al een flinke opgave, maar onder deze omstandigheden al helemaal. Als je er dan 07:23:02 over doet heb je dus een topprestatie geleverd. En dat is wat de Braziliaan Gabriel Biel Barros gedaan heeft. Daarmee is hij de winnaar van de 47e RUN van Winschoten.

16:00 De straatprijs is ook weer uitgereikt. Maar niet aan één straat dit keer, maar aan twee. Het zijn de Kloostergang en meervoudig winnaar de Noorderstraat die de felbegeerde cheque van €200 in de wacht sleepten.

15:26  Met startnummer 261 is het het team Fast en Furious als eerste team binnen van de 10×10 RUN in een tijd van 5 uur 57 minuten.

14:57: De toppers op de 50 km zijn al enkele uren over de finish. Bij de mannen ging de winst zoals eerder gemeld naar de Amerikaan Fernando Cabada. Op het podium werd hij geflankeerd door nummer 2 Bas van der Vuurst en Jeroen Tielbeke. Bij de vrouwen was het een Duits getint podium, want behalve winnares Julia Jezek komt ook nummer 3 Hella Damerau uit ons buurland. Rachel de Weerd uit Apeldoorn hield namens Nederland de eer hoog.

14:44: Dat de RUN er is voor jong en oud, blijkt ook vandaag weer. Want bij de WandelRUN loopt de 82-jarige Annet de 10 km, door de hitte laat ze zich niet tegenhouden en voor een afstand van 10 km draait zij ook haar hand niet om.

14:01: De straten zijn nog altijd gevuld met vele lopers. En ook het publiek heeft er nog steeds zin in, want ze staan nog steeds langs de kant om alle toppers aan te moedigen.

 

13:37: Een van de favoriete dames Hinke Schokker met startnummer 28 heeft de 60 kilometer passage gepasseerd.

13:18: We hebben weer een winnaar! En bij de vrouwen gaat de eerste prijs op de 50 km naar onze Oosterburen. De Duitse Julia Jezek liet al haar concurrenten achter zich, met een tijd van 04:03:12.

13:09: De nummer 1 bij de vrouwen op de 50 km is bijna bij de finish, maar voordat het zover is, is het nu een goed moment om even weer wat sfeerbeelden te laten zien.

12:52: We richten ons in dit blog vooral op de lange afstanden, maar we vergeten de WandelRUN natuurlijk ook niet. Het weer is goed en ze lopen door onze prachtige Oldambt. Kortom, kon minder.

12:37: Op de winnaar bij de 100 km is het nog een paar uur wachten, maar op dit moment is de in Duitsland wonende Braziliaan Gabriel Biel Barros hard op weg zich in de geschiedenisboeken van de RUN te lopen.

 

12:25: De eerste winnaar van de dag is over de streep gekomen! Bij de 50 km gaat de eerste prijs naar de Amerikaan Fernando Cabada. Hij hoopte binnen 3 uur de finish te bereiken, maar dat lukte niet. Hij liep alsnog een uitstekende tijd van 03:09:08!

11:42: We zetten even de koplopers op de 100 km op een rij. Bij de mannen is Gabriel Biel Barros uit Brazilië de koploper, gevolgd door de Amerikaan Manel Deli en Martijn Klaasse. De koploopster bij de vrouwen is niemand minder dan drievoudig winnares Hinke Schokker. Maar de zege is nog niet zeker, want ook Federica Moroni en Silvia Luna hopen die felbegeerde titel in de wacht te slepen.

11:09: Er zijn ook weer veel teams die dit jaar meedoen aan de 10×10 estafette. En als ze net zo goed lopen als dat ze namen kunnen bedenken, dan kan het alleen maar goed komen. Onder andere de Roegh Runners, Pokkelploagers, Mannen van Staal, The Ministry of Silly Walks en De Beuk Erin hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten.

11:00: Het lijkt met de deelnemers aan de RUN goed te gaan, dit ondanks de hitte. Het zal in de loop van de dag nog wel iets warmer worden, zekers als rond één uur de zon op het hoogste punt staat. OldambtNu heeft enkele dagen geleden een paar tips gepubliceerd. Lees deze nog eens goed door: Het wordt warm tijdens de RUN 2023, neem deze tips ter harte – OldambtNu.nl

10:46: Een aantal oude bekenden maakt vandaag ook weer hun opwachting. Zo is ‘Mister RUN’ Daniel Oralek natuurlijk weer van de partij. En ook meervoudig winnares Hinke Schokker hoopt vandaag weer een mooie tijd neer te zetten!

10:31: Een serie foto’s van onze fotografen:

10:21: Elke deelnemer aan de RUN heeft zijn of haar eigen verhaal. En ieder jaar worden er weer nieuwe verhalen bij geschreven. Voor Reinder Blaauw en Josan Huisman zal de RUN van 2022 altijd onvergetelijk blijven. “Vorig jaar maakte mijn zusje een filmpje van mij tijdens mijn laatste meters voor de eindstreep. Daar kon ik, ook al was ik helemaal kapot, nog het woord ‘moi!’ richting haar schreeuwen”, vertelt Reinder. Dat plaatste ik op Facebook en dat werd geliked door Josan. Ik stuurde haar een berichtje en we kregen een relatie. Nu wonen we inmiddels net samen. Dit alles was er zonder de RUN dus nooit geweest!

10:11: Hadden we al gezegd dat het warm is? Lekkere verkoeling kan dus geen kwaad en gelukkig is die langs het parcours volop aanwezig!

 

09:49: Foto’s van de runners onderweg:

09:30: En het startschot voor de 10×10 en de WandelRUN 30 km heeft ook geklonken!

09:15: Ook de deelnemers aan de 50 km zijn vertrokken. Sta je vandaag als toeschouwers langs de kant? Moedig de deelnemers dan fanatiek aan, ze zullen het vandaag hard nodig hebben! Veel buitenlanders ook hier aan de start zoals  een Amerikaan, Duitsers, een Colombiaan, een Mexicaan, een Ecuadoriaan, een Engelsen en Italianen.

09:12: Om klokslag 9:00 klonk het startschot van burgemeester Cora-Yfke Sikkema voor de 100 km. Zelf loopt ze dit niet jaar niet mee vanwege een blessure.

09:08: Vandaag hoef je niets te missen van de RUN, want niet alleen in dit liveblog is alles te volgen, je kunt ook live meekijken. Ook zijn alle beelden te zien op TV bij RTVGo op kanaal 39 bij Ziggo en 1503 op KPN/XS4all.

 

09:00: De deelnemers aan de 100 km zijn van start gegaan in een zonovergoten Winschoten!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button