SportVideo

Andere locatie, maar net zoveel plezier bij Lutje RUN (video)

- advertentie -

Winschoten – Het was om meerdere redenen even wennen vrijdagavond bij de Lutje RUN. Niet alleen de temperaturen waren anders dan de deelnemers gewend waren, maar ook de locatie was andere dan voorgaande edities.

- advertentie -

Waar de Lutje RUN normaal gesproken plaatsvond op het Marktplein en daarvoor op de Stikkerlaan, had de organisatie er dit jaar voor gekozen om het hardloopevenement te verplaatsen naar de atletiekbaan van Aquilo. Dit omdat de gladde stenen op het Marktplein in eerdere jaren veelvuldig voor valpartijen zorgden en het publiek de deelnemers niet altijd goed kon zien.

Op de publieke belangstelling had de verplaatsing geen effect. En ook de hitte zorgde niet voor minder interesse. De kinderen, in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar, hadden zich weer massaal opgegeven voor het hardloopevenement. Na een korte gezamenlijke warming-up, al waren de deelnemers bij deze temperaturen al aardig opgewarmd, startten de kinderen aan de 400 m, 1 km of 2 km. Vanwege de verschillende afstanden waren er aparte startplekken op de atletiekbaan, maar de finish was wel op dezelfde plek. Doordat de lopers op de atletiekbaan liepen, kon het publiek bovendien nu wel alle deelnemers goed zien.

De ouders, die een plekje in de schaduw hadden opgezocht om hun kinderen aan te moedigen, zagen de deelnemers na het startschot van wethouder Erich Wunker fanatiek over de baan rennen. Na afloop was er voor iedereen een mooie medaille als beloning en natuurlijk wat lekkers en een bekertje ranja na de zware inspanning.

De winnaars kregen daarnaast ook nog een beker. Voor de school met de meeste deelnemers was er nog een extra prijs. Een grotere zilveren beker en die felbegeerde beker ging naar OBS de Tweemaster. Dus ook al was het erg warm, mede door de nieuwe locatie was de Lutje RUN ook dit jaar weer een groot succes.

Bekijk op onze Facebookpagina alle foto’s.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button