Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Najaarscampagne coronaprik van start op 2 oktober

- advertentie -

Regionaal – GGD Groningen vaccineert vanaf maandag 2 oktober 2023 weer tegen corona. Dit gebeurt op
verschillende locaties verspreid over de provincie. Deze coronavaccinatie is bedoeld voor mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden doorcorona.

- advertentie -

Dit zijn:
• 60-plussers,
• Volwassenen die een griepprik-uitnodiging krijgen,
• Medisch hoog risicogroepen,
• Zwangeren.

Ook zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact mogen een coronaprik halen. Deze najaarsronde loopt tot eind december 2023. Voor zwangeren en medisch hoog risicogroepen blijft de coronaprik het gehele jaar beschikbaar.

60 – 69 jarigen en 90- plussers, zelf een afspraak maken
Deze groep ontvangt vanaf 19 september een brief om zelf een afspraak te maken. In de brief is vermeld hoe men de afspraak maakt. 70 – 89 jarigen krijgen brief met gemaakte afspraak Deze groep ontvangt vanaf 19 september een brief, waarin een afspraak voor de vaccinatie staat vermeld. Komt het tijdstip niet goed uit, dan kan men de afspraak wijzigen of afzeggen. In de brief staat vermeld hoe men dat kan doen.

Overige doelgroepen maken vanaf 16 oktober zelf een afspraak
Mensen van 18-59 jaar die ook een griepprik mogen halen, medisch hoog risicogroepen, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen géén persoonlijke uitnodigingsbrief. Zij maken vanaf 16 oktober een afspraak. Dit kan met DigiD op www.planjeprik.nl.

Mensen zonder DigiD kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur bellen met 0800 7070 om een afspraak te maken.

Mensen die een coronaprik willen halen vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts mogen ook vanaf 16 oktober een afspraak maken.

Coronavaccinatie in Groningen
Vanaf 2 oktober kan de coronavaccinatie in de provincie Groningen op verschillende locaties in de provincie gehaald worden. Klik hier voor actuele locaties en openingstijden. Voor de vaccinatie maakt men een afspraak.

Meer informatie
Kijk op https://mijnvraagovercorona.nl/nl en op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button