Cultuur

Filmliga Oldambt viert 30-jarig bestaan in De Klinker met twee filmvertoningen

- advertentie -

Winschoten – Filmliga Oldambt (voorheen Filmliga Winschoten) bestaat in 2023 dertig jaar. Zaterdag 16 september wordt dit gevierd in Cultuurhuis De Klinker met twee filmvoorstellingen. ’s Middags (aanvang 16.45 uur) wordt de klassieker ‘La double vie de Véronique’ vertoond. Dit was in 1993 een van de eerste films die werd vertoond door de filmliga. ’s Avonds kunnen filmliefhebbers genieten van de voorpremière van ‘Une année difficile’, de nieuwste film van de makers van de bioscoophit ’Intouchables’.

- advertentie -

De Filmliga startte op 22 februari 1993 in bioscoop Hollywood aan het Marktplein in Winschoten met de vertoning van ‘Toto le heros’, een film van de Belgische regisseur Jaco van Dormael. De afgelopen drie decennia werden door de Filmliga vele honderden films geprogrammeerd uit vele landen van alle continenten; van Nieuw-Zeeland tot Noorwegen, van Chili tot China, van Tibet tot Tunesië, van Israël tot Iran, van Amerika tot Australië, van Nepal tot Nederland.

Na sluiting van de bioscoop aan het Marktplein in 2008 werd De Tramwerkplaats het tijdelijke onderkomen van de Filmliga. Eind 2012, in de aanloop naar de nieuwbouw van de nieuwe Klinker, maakte het bestuur zich sterk voor het integreren van een filmhuis-/ bioscoopfunctie in de nieuwe Klinker. En dat lukte. De kleine zaal van De Klinker werd ook geschikt gemaakt als bioscoop-/filmzaal. Sinds 2021 beschikt ook de grote zaal over een digitale projector en megagroot filmdoek. Daarmee biedt De Klinker, naast voorstellingen en concerten, een gevarieerd en aantrekkelijk filmaanbod voor een breed publiek in de regio.

Filmligaleden krijgen beide films komende zaterdag aangeboden door het bestuur van de Filmliga Oldambt. Maar ook niet leden zijn van harte welkom. Voor een plaatskaart betaalt men komende zaterdag de ledenprijs van € 7,00 in plaats van de reguliere prijs van € 9,50 per kaartje.

Plaatskaarten zijn online te kopen via www.indeklinker.nl. Avondkassa geopend vanaf 30 minuten voor aanvang. Telefoon kassa (0597) 700 270. Toegangsprijs leden filmliga € 7,00 | niet-leden betalen € 9,50.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button