SportVideo

Terugblik: Ondanks de hitte is de RUN Winschoten opnieuw een enorm succes gebleken (video)

- advertentie -

Winschoten – Een week geleden klonk het startschot aan de Meester D.U. Stikkerlaan in Winschoten. We blikken graag nog even terug naar deze warme dag. Gedurende dag hebben we een liveblog bijgehouden, deze is hier terug te vinden.

- advertentie -

Een groot compliment aan de organisatie van de RUN 2023, die ondanks de dreigende omstandigheden qua het hitteplan, toch heeft doorgezet. De 100 en 50 kilometer atleten zijn het wel gewend om in een dergelijke hitte te lopen, maar toch zijn daar ook meerdere uitvallers geweest.

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

De organisatie was vooral wat bezorgd over de estafette lopers op de 10 x 10 kilometer. Soms zijn deze atleten wat minder of niet voorbereid. Maar ondanks dat, hebben alle 161 deelnemende teams bij deze estafette het einddoel bereikt en de medaille ontvangen.

Op de vrijdag heeft de voorzitter van de RUN, Hans Olthof, samen met de andere bestuursleden Alje Wieringa, Janny Heijerman, racedirector Erik Meijer en Henk Nieborg besloten om het ultieme hardloopevenement door te laten gaan, dit ook omdat er eigenlijk geen weg terug was. Veel atleten waren al in de omgeving van Winschoten aanwezig en sommigen zaten nog in het vliegtuig.

(lees verder onder de foto)

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

Winnaar 47e RUN
De winnaar van de 100 kilometer is Gabriel Biel Barros uit Brazilië geworden. Normaal gesproken is 100 km hardlopen al een flinke opgave, maar onder deze omstandigheden helemaal. Als je er dan 07:23:02 over doet heb je dus een topprestatie geleverd. En dat is wat de Braziliaan Gabriel Biel Barros gedaan heeft. Daarmee is hij de winnaar van de 47e RUN van Winschoten.

Op de RUN website laat de organisatie weten dat ze heel veel dank zijn verschuldigd aan alle bewoners aan de RUNroute: ‘Wij hebben een speciale dank aan alle bewoners wonend aan de RUNroute. Zij hebben met hun verzorging en waterdouches ervoor gezorgd dat alle lopers heerlijk werden voorzien van de nodige verkoeling. Trots op de bewoners en deelnemers en zeker de EHBO!’

(lees verder onder de foto)

Foto: Micha Ploeger/ OldambtNu.nl

Niet alleen de RUN een groot succes
In al dit geweld van de grote atleten zou je bijna de WandelRUN, LutjeRUN en de FunRUN vergeten. Met zo’n 300 kinderen aan de start op het Aquilo atletiekpark en dat voor de eerste keer en met zoveel bezoekers, kan dit evenement ook als zeer geslaagd worden beschouwd. Aangemoedigd door RUNNI de mascotte voor deze kinderen, hebben de jonge deelnemers genoten om de 400 meter, 1 of 2 kilometer te rennen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Micha Ploeger/ OldambtNu.nl

Bij de WandelRUN waren routes van 10, 20 en 30 kilometer. De route ging door het prachtige Oldambt in het teken van Graaf Adolf. De gemeente Oldambt heeft natuurlijk veel meer mooie bezienswaardigheden die opgenomen waren in de wandelroutes.

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Bekijk onze foto’s en video’s
Bekijk alle foto’s terug op onze Facebookpagina. Ook hebben we twee reportages gemaakt in samenwerking met RTV GO. Bekijk hier de video van de LutjeRUN en hier de video van de RUN Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button