Algemeen

Open Dag AZC Winschoten gaat niet door wegens ongedierteplaag

- advertentie -

Winschoten – Aankomende zaterdag vindt de jaarlijkse AZC Burendag plaats. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) nodigen iedereen uit om een kijkje in de keuken te komen nemen.

- advertentie -

Het asielzoekerscentrum (azc) zou deze dag ook geopend zijn, maar houdt voorlopig eerst de deuren dicht wegens een ongedierteplaag in één van de ruimtes binnen in het azc. “Uiteraard hebben we de hulp ingeroepen van een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding.” laat een woordvoerder weten.

“De bestrijding is in volle gang. Met het bedrijf hebben we besproken of het verstandig is om tijdens het bestrijdingsproces de open azc dag door te laten gaan. We hebben besloten om dat niet te doen.” laten ze weten.

“Ontzettend jammer, want we waren volop bezig met de voorbereiding en hadden er erg veel zin in. De ruimte blijft voor iedereen gesloten totdat het ongedierte bestreden is.” schrijven ze.

Open azc dag
Op de Open azc dag is er de mogelijkheid om van dichtbij te zien hoe het leven en werken er op een opvanglocatie aan toegaat en in gesprek te gaan met medewerkers en bewoners. Er worden op de deelnemende locaties rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten georganiseerd.

Daarnaast vertellen medewerkers en bewoners over activiteiten en dagprogramma’s waar bewoners binnen en buiten het azc aan deelnemen. De locaties in Uithuizen, Delfzijl, Winsum, Groningen en Musselkanaal zijn wel geopend.

- advertentie -

Lees meer: ‘FF buurten’ in een opvanglocatie bij u in buurt op de Open azc dag

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button