Incidenten

Explosies Winschoten en Groningen vanavond in Opsporing Verzocht

- advertentie -

Winschoten – Even na 02:00 uur afgelopen nacht (19 september) is er weer een explosie geweest in de Langestraat. Daarbij is opnieuw een bedrijfspand zwaar beschadigd geraakt. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

- advertentie -

“De afgelopen tijd zijn er meerdere (gewelds)incidenten geweest in de provincie Groningen. Dit geweld moet stoppen. Heb je beelden of tips? Bel ons dan!” benadrukt de politie.

Lees ook: Bewoners centrum Winschoten opnieuw opgeschrikt door explosie

Opsporing Verzocht
In Opsporing Verzocht geeft de politie vanavond aandacht aan de twee explosies in de Langestraat, die plaatsvonden op 16 en 19 september. “We laten daarbij beelden zien van de explosie. In hetzelfde item besteden we ook aandacht aan de explosie op de Herestraat in Groningen van 12 september.” aldus de politie.

Grootschalig onderzoek
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen.

Foto: OldambtNu.nl

Camerabeelden gevraagd
“We zijn na de explosie van vannacht meteen een uitgebreid sporenonderzoek gestart. Vandaag wordt een buurtonderzoek gedaan en we gaan natuurlijk in gesprek met betrokkenen en mogelijke getuigen. We hopen dat iemand één of meer verdachten of verdachte voertuigen heeft gezien en we ontvangen daarover graag meer informatie.” laat de politie weten.

“Ook na deze explosie zijn we nadrukkelijk op zoek naar tips, informatie en camerabeelden. Met die informatie proberen we meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van de explosie en hoe mogelijke verdachte(n) in de Langestraat zijn terechtgekomen en hoe ze daar weer vandaan zijn gegaan.” schrijven ze in hun opsporingsbericht.

Foto: OldambtNu.nl

De politie: “Het onderzoeksteam stelt zoveel mogelijk camerabeelden veilig, maar we willen iedereen in de omgeving vragen om tips en beelden met ons te delen. En dan gaat het vooral om beelden van tussen 00:00 en 03:00 uur. We ontvangen graag alle beelden, omdat de kleinste details ons al verder kunnen helpen.”

Omstanders lopen gevaar
“We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel. Daarom zetten we een speciaal onderzoeksteam in met gespecialiseerde rechercheurs.” laat de politie weten.

Lees ook: Explosies en enorme knallen in het centrum van Winschoten

Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem. Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 66 17 734.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button