Algemeen

Alliantie Vrijwillige Schuldhulpverlening Oldambt krijgt ondersteuning van het Oranje Fonds

- advertentie -

Oldambt – Het Oranje Fonds heeft uit bijna 50 aanmeldingen de Alliantie Vrijwillige Schuldhulpverlening Oldambt (AVS) geselecteerd als één van de vijf deelnemers van het programma “Samen Sterker tegen Armoede”. Deelnemers aan het programma worden tijdens de looptijd van twee jaar door het Oranje Fonds, Nationale Nederlanden en andere partijen intensief begeleid. De AVS ontvangt hiervoor een totale financiële bijdrage van 192.000 euro.

- advertentie -

De AVS
De Alliantie Vrijwillige Schuldhulpverlening Oldambt bestaat uit het Leger des Heils, Humanitas en SchuldHulpMaatje. De AVS werkt samen in STAP: de centrale toegang in de gemeente Oldambt voor het aanvragen van hulp bij geldproblemen. Samen met de hulpvrager wordt gekeken welke organisatie de best passende oplossing kan bieden.

Samen Sterker tegen Armoede
Het Oranje Fonds en Nationale Nederlanden willen met het programma “Samen Sterker tegen Armoede” de lokale samenwerking op het gebied van armoedebestrijding stimuleren en versterken. Voorkomen en terugdringen van schulden op lokaal niveau is een belangrijk doel van het programma. Het ontwikkelen van nieuwe manieren van lokale samenwerking is daarbij belangrijk. Om nog eerder in contact te kunnen komen met mensen met beginnende financiële problemen is het belangrijk de samenwerking met andere beroeps- en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Oldambt uit te breiden.

Albert Stuivenberg, programmaleider: “Belangrijk is de versteviging van STAP, de laagdrempelige toegang voor burgers met financiële vragen. Er wordt nog veel te weinig gebruik gemaakt van financiële voorzieningen, terwijl men er wel recht op heeft. Daar willen we iets aan doen.”

Meedoen met het programma
De AVS komt graag in contact met organisaties en individuen die inspirerende ideeën hebben die leiden tot vermindering en misschien het oplossen van armoede. Daarvoor kan men contact opnemen met Albert Stuivenberg via e-mail albertstuivenberg@shmoldambt.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button