Sport

Winnaar RUN tatoeëert parcours op lichaam

- advertentie -

Winschoten – Het winnen van de 100 km op de RUN in Winschoten is een onvergetelijke prestatie en Gabriel Biel Barros, de winnaar van de editie van dit jaar, besloot een blijvende herinnering aan zijn overwinning op zijn lichaam te tatoeëren.

- advertentie -

De Braziliaan, die voor het eerst 100 km liep en meteen de winst pakte, is dol op tatoeages en zelf ook tattoo-artist. Hij hoefde daarom niet lang na te denken over een passende manier om zijn overwinning te vieren. “Voor mij zijn tatoeages een manier van herinneren, het verzamelen van momenten, verhalen, herinneringen en dromen. Honderd kilometer rennen was altijd een droom, daarom heb ik deze tatoeage gezet”, vertelt Biel Barros.

(lees verder onder de foto)

Dat het zijn allereerste 100 km was, maakte het dus nog extra bijzonder. “Sinds het begin van het jaar was ik mij al hierop aan het voorbereiden. Er waren veel lopers met veel ervaring dan ik en de weersomstandigheden waren ook zwaar. In het begin dacht ik ook helemaal niet aan een hoge positie, maar ik focuste mij gewoon op een goede snelheid houden en mijn eigen race rennen.”

Pas toen hij na ongeveer 40 km een loper inhaalde en de ronde daarna meerdere lopers uitvielen vanwege de hitte, begon Biel Barros voorzichtig aan de winst te denken. “Ineens liep ik voorop, maar na 60 km kreeg ik kramp in mijn beide benen. Ik dacht er aan om op te geven, maar ik was al zo ver gekomen dat het eigenlijk geen optie meer was. Tot aan de finish liep ik met kramp, ik deed mijn best en was zo blij toen ik de finish zag. Mijn moeder en tweelingbroer stonden daar en ze waren trots op mij.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Deze prestatie moest natuurlijk goed gevierd worden en dat deed de in Berlijn wonende atleet dan ook. In de beroemde Berlijnse nachtclub Berghain werd het overwinningsfeest door Biel Barros uitbundig gevierd. Maar de concurrenten van de Braziliaan kunnen nog niet rustig ademhalen nu hij zijn doel bereikt heeft, want de utraloper wil meer. “Ik zou heel graag weer terugkeren naar Winschoten om de RUN te lopen, want ik weet zeker dat ik mijn tijd kan verbeteren. Misschien volgend jaar of misschien later, maar wacht maar af, ik kom sowieso terug”, sluit de winnaar van de RUN vastberaden af.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button