Algemeen

Raimond & Saskia, afscheid en een nieuw begin

- advertentie -

Raimond en Saskia emigreren vanuit Winschoten naar Oostenrijk, we volgen ze het afgelopen jaar op de voet en plaatsten elke maand op OldambtNu.nl een artikel. Wil je alle edities teruglezen? Klik dan hier

- advertentie -

Winschoten / Erlendorf – Twee weken na de uitzending van “Het roer om” belt onze redacteur met Saskia om te horen hoe ze de uitzending hebben ervaren, maar bovenal hoe hun eerste seizoen is verlopen.

“Wat kregen we ontzettend veel leuke reacties op de uitzending” laat Saskia weten. “Retespannend was het”. Er was door SBS6 10 dagen lang gefilmd, in totaal was er meer dan 80 uur filmmateriaal. “Het is dan afwachten wat er wordt uitgezonden. De middag voor de uitzending kregen we de link, het is best vreemd jezelf te zien, maar we waren erg tevreden.”

Een periode van bijna een jaar weergeven in een uitzending van ruim een uur, da’s keuzes maken. Natuurlijk waren er meer nuances.  “Soms is het even moeilijk, mis je je collega’s, mis je de rol die je jarenlang hebt gehad. En natuurlijk mis je soms je familie en vrienden”.

Na de drukte van de verbouwing en  het toewerken naar de opening was er het zoeken naar een nieuw evenwicht.  Het altijd bezig zijn past Saskia. Het “genieten van rustig aan” was dan ook een beetje dubbel, het was spannend of het zou gaan “lopen”.  De website was kort voor de opening up to date, voorboekingen waren er niet.  Maar vanaf de opening in april wisten de gasten ze te vinden.  De gasten kwamen uit Italië, Hongarije, Roemenië, België, Duitsland, Kroatië en de USA.  Nederlanders waren in de minderheid, na de uitzending van “Het roer om” zijn er voor volgend jaar veel boekingen door Nederlanders gedaan.

Een dame uit Dubai is Saskia erg bijgebleven. De eerste drie dagen van haar verblijf zat ze alleen maar in de tuin te lezen. Tijdens de vierde, een regenachtige dag, zat ze voor het raam naar buiten te kijken. Bij het vertrek bedankte ze. Ze had zo genoten van de rust, de stilte, de natuur. En ja, ook van de regen. Het was alles wat ze in het drukke, warme Dubai niet had. Hoe eenvoudig kan het zijn.

- advertentie -

Het ritme is er weer, het zorgen voor de gasten is fijn. Zorgen dat ze kunnen genieten van hun verblijf, dat alles in orde is. Saskia doet het graag. En niet voor niets. De recensies zijn positief, de gasten tevreden. “daar doe je het voor, ik heb m’n rol weer gevonden” zegt Saskia.  “We zijn hier ingeburgerd, we spreken de taal steeds beter en genieten van de drukte en de reuring die het met zich meebrengt. We hadden geen vastgezet plan, maar wel een doel. En dat doel hebben we behaald”.

- advertentie - 

We kletsen nog even…naast dat we spraken over het vertrek naar Oostenrijk, de verbouwing, het wennen aan een andere cultuur kwamen er gaandeweg ook gesprekken over persoonlijke zaken. Zo loop je toch steeds een stukje met elkaar mee. “Maar…je kunt toch langskomen? Je hebt het nog niet gezien zoals het nu geworden is”. Ja, dat neem ik me voor, ik ga zeker eens langs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button