Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Guldenroede Club Winschoten in een half jaar tijd 5 nieuwe leden erbij

- advertentie -

Winschoten – ‘Vriendschap – Liefde – Waarheid’ daar staat Odd Fellows voor en wordt uitgebeeld in 3 schakels. In Winschoten zijn ook vier loges en clubs, zowel voor mannen als vrouwen. Dit zijn de Guldenroede Club, de F.D. Roosevelt Loge No 63, de Graaf Adolf Loge No 37 en de Rosa Canina Rebekkahloge no. 46.

- advertentie -

Vijf nieuwe leden
Voor vrouwen is de Guldenroede Club No. 07, de club die maandagavond 5 nieuwe leden mocht verwelkomen. In een tijd waarin de meeste clubs en verenigingen een terugloop van leden zien, is er in Winschoten bij Odd Fellows Guldenroede Club een groei te zien.

De Guldenroede is een plant die van juli tot oktober bloeit met prachtige goudgele, oftewel gulden bloemen. In vroeger jaren werd deze plant gebruikt om wonden te helen en ook tegenwoordig is deze artsenijplant van betekenis in de medische wereld. De rechte stengel wordt roede genoemd en zo is de naam Guldenroede ontstaan.

Wereldwijd genootschap
De Independent Order of Odd Fellows of de IOOF of simpelweg Odd Fellows is een wereldwijd genootschap met humanitaire doeleinden. Het genootschap is open, maar kent een discretiecode voor vertrouwelijke gesprekken en komt van oorsprong uit Engeland.

Symbool
Marga Nuus is voorzitter van de Guldenroede Club 07: “Naast de 3 schakels, die wereldwijd bij de Odd Fellows wordt gebruikt, hebben wij nog een symbool gekozen, deze is gepresenteerd tijdens de vorming van onze stichting op 30 januari 2023. Dit is een engel met een trompet. Deze heeft voor ons een speciale betekenis. Dit wil niet zeggen dat wij in engelen geloven, maar symboliseert een vrouw met een trompet. En die trompet staat voor ‘wees alert’.”

“Het is voor ons allen een wake-up-call, blijf actief en samen met de bloem de Gulden Roede, samen zijn wij sterk en samen komen wij tot bloei. Van veel mensen krijgen wij de vraag, hoe doen jullie dat, vijf nieuwe leden en dat binnen een half jaar. Ons antwoord is simpel, wij willen de idealen en de beginselen en de uitgangspunten van de IOOF in een eigentijdse en in een bij ons passende manier uitdragen”, aldus Marga Nuus.

Groot Opziener
Ans Berkhout, Groot Opziener binnen het algemeen bestuur: “Het is geweldig dat jullie als nieuwe leden, iets voor een ander willen betekenen en daar uiteindelijk zelf ook gelukkiger van worden. Ook in deze tijd van individualisering ligt het vinden van een balans eigenlijk om de hoek.

Wij weten bijvoorbeeld dat er beperkte fossiele energie beschikbaar is. Wij beginnen gebruik te maken van zonnepanelen op onze daken, windmolens in het landschap en elektrische auto’s. Verder zijn wij meer gaan recyclen. Allemaal kleine stappen en toch is die onderstroom er. Vijf nieuwe leden erbij, is ook een teken van onderstroom en daardoor heb ik vertrouwen in de toekomst”, zegt Ans Berkhout.

Voor meer informatie: 07guldenroedeclb@oddfellows.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button