Algemeen

Wandeling door Winschoten In het Spoor van De Ploeg

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 30 september 2023 wordt het fietsrouteproject In het Spoor van De Ploeg uitgebreid met een wandeling door de binnenstad van Winschoten.

- advertentie -

De 5 km lange wandeling, die de titel De Blauwe Schuit draagt, voert wandelaars langs locaties die Joodse verhalen en verhalen over het (kunstenaars-)verzet herbergen. Elk verhaal is gekoppeld aan een blad uit de eerste ‘suite’ van de Chassidische Legenden, die kunstenaar en drukker H.N. Werkman in 1942 voor clandestiene uitgeverij De Blauwe Schuit maakt.

De bijbehorende routeflyer, waarmee de gratis RoutAbel-app kan worden gedownload, is verkrijgbaar bij Cultuurhuis De Klinker aan de Mr. D.U. Stikkerlaan 251 in Winschoten; het begin- en eindpunt van de wandeling. De app garandeert de navigatie en voorziet wandelaars van Ploegweetjes, (kunst)historische achtergrondinformatie, foto’s en muziek- en geluidsfragmenten.

Voor meer informatie over de lancering van deze nieuwe stadswandeling en het project In het Spoor van De Ploeg verwijzen we naar bijgaand persbericht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button