Sport

Bewegen voor basisschool leerlingen als onderdeel van uniek concept

- advertentie -

Scheemda – Vorige week donderdag werd het startschot gegeven voor een nieuwe samenwerking tussen het Alfa-college Sport & Bewegen, de gemeente Oldambt, Huis voor de Sport Groningen (HvdsG), Stichting kinderopvang Winschoten (KiWi), stichting openbaar onderwijs Oost-Groningen (SOOOG), vereniging voor christelijk onderwijs Midden- en Oost-Groningen (VCO-MOG) en de Eextahal te Scheemda.

- advertentie -

Het is een samenwerking die breed ingezet wordt en gaat over leefbaarheid, gezondheid, verbinding en contact in de regio.

“Binnen deze samenwerking wordt er op elke donderdag in de schoolweek bewegingsaanbod gecreëerd door studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het Alfa-college. Zij verzorgen in de Eextahal bewegingsactiviteiten waaraan de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 van de basisscholen CBS de Annewieke en OBS Futura deelnemen.” laat initiatiefnemer Sven van Delden weten.

“Aansluitend op de lesdag worden er door de sportcoach van HvdsG in samenwerking met de studenten van Sport & Bewegen naschoolse activiteiten verzorgd. Deze zijn openbaar toegankelijk en kunnen door alle kinderen van de regio Scheemda bezocht worden. Stichting kinderopvang Winschoten bezoekt met de buitenschoolse opvang deze activiteiten.” zegt Sven.

Samenwerking
“De stip op de horizon voor de langere termijn is om deze samenwerking uit te breiden en een netwerk te creëren waarin studenten kunnen leren onder goede begeleiding van professionals uit het werkveld. Kinderen, volwassenen en ouderen zouden dan profijt kunnen gaan hebben van de activiteiten die opgezet gaan worden door de studenten in de regio.” aldus van Delden.

“De studenten worden in de regio begeleidt door een docent/coach vanuit het Alfa-college. De intentie is om vraaggericht te gaan werken, hierin zal een regiocoach aanspreekpunt worden om meerdere samenwerkingen op te starten en praktisch weg te gaan zetten. Er wordt gestreefd naar een win-win situatie.” benadrukt hij.

Afgelopen donderdag werd de intentieverklaring getekend. Er was vanwege de Nationale Sportweek een mooi beweegcircuit in elkaar gezet waarbij de kinderen veel in actie zijn geweest. De verklaring werd getekend door  Wethouder Erich Wünker, directeur van het Alfa-college Sport & Bewegen Jaco van Gent en Jasper van Buiten van de vitaliteitscampus.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button