Algemeen

Nieuw fotolijst frame geplaatst bij havenkwartier Blauwestad

- advertentie -

BlauwestadWie de afgelopen dagen in de buurt van de Wilgenborg was, heeft hem vast al gespot: een groot blauw venster bij het hondenstrandje langs de Elfenbank. Al voordat de letters van Blauwestad erop stonden, werden er al volop foto’s gemaakt en gedeeld op de sociale media.

- advertentie -

Dat het frame als ‘fotolijst’ gebruikt wordt, is ook precies de bedoeling. En je kiest zelf wat je ‘in the picture’ wilt zetten. Het frame is namelijk draaibaar. Je kunt er dus het Havenkwartier door fotograferen, maar ook de Wilgenborg of de Pieter Smitbrug. En met jouw foto kun je de komende weken zelfs een heerlijke prijs winnen.

Een stukje geschiedenis
Het blauwe venster was oorspronkelijk geel. Vanaf juni 2011 stonden er verspreid door Oost-Groningen twaalf van deze gele vensters. Onder andere bij de vesting Bourtange, de Burcht in Wedde en het klooster in Ter Apel. De vensters maakten onderdeel uit van het project ‘Oost-Groningen omlijst’, een samenwerking tussen de Nederlandse National Geographic, LEADER Oost-Groningen*, de lokale gemeenschap en natuurbeschermers.

Het project zette Oost Groningen twee jaar lang letterlijk en figuurlijk op de kaart, door de mooiste plekken te markeren. In dezelfde periode verscheen er ook een mini-documentaire over het gebied, die 300 keer werd uitgezonden op National Geographic Channel. En in het magazine van National Geographic verschenen paginagrote advertorials en een uitgebreide fotoreportage van de Groninger fotograaf Bas Meelker.

Voordat de kaders naar Oost-Groningen kwamen, was er al een vergelijkbaar project geweest op Terschelling. En in 2013 reisden de kaders van National Geographic weer door naar plekken in Nederland die op de Unesco-werelderfgoedlijst staan, zoals Schokland, Kinderdijk en de Amsterdamse grachtengordel. Er werd er zelfs eentje per schip vervoerd naar Curaçao.

Eén frame bleef echter bij toeval achter in Oost-Groningen en lag jaren in opslag bij de provincie. En dat frame staat nu, opgefrist in Blauwestad-blauw, aan het Oldambtmeer. Het idee om het frame draaibaar te maken, ontstond na een werkbezoek van de LEADER-werkgroep Oost-Groningen aan Zuid Estland. Zij hadden het project namelijk doorgegeven aan de regio Tartumaa, waar het vergelijkbare project ‘Living on the Edge’ ook een groot succes werd. Het frame in de plaats Tartu kon rondgedraaid worden. En het frame in Blauwestad nu dus ook.

- advertentie -

Klik en win een diner voor twee!
Pak je camera of telefoon en ga voor een creatieve fotosessie naar het frame. Deel je leukste foto of filmpje op Instagram of Facebook met de hashtag #GroetenUitBlauwestad. Op dinsdag 10 oktober kiezen hun de leukste posts uit. Die wint een diner voor twee bij restaurant Heerlijke Streken. Ze maken de winnaar bekend via hun socials.

- advertentie - 

Bron: www.blauwestad.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button