Algemeen

Organisatie ‘Slag bij Heiligerlee’ zoekt vrijwilligers en organiseert infoavonden

- advertentie -

Heiligerlee – Onder aanvoering van een 9-koppig bestuur uit Heiligerlee en Westerlee zal op 6, 7 en 8 september 2024 wederom (net als in 2012 en 2018) een groots historisch festival worden georganiseerd. De locatie voor alle festiviteiten en de daadwerkelijke Slag zal nabij de huidige boerderij zijn in het bos waar in 1568 op “de Hoogte” een klooster (Mons Sinaï) stond.

- advertentie -

Historisch programma
De Slag wordt nagebootst door honderden re-enactors, die er ook hun bivak zullen maken. Verspreid over het terrein zal een historische markt worden ingericht; daar zullen dan versnaperingen te verkrijgen zijn en vinden er allerlei leuke activiteiten plaats. Ook voor de jeugdigen wordt een interessant en intensief programma ontwikkeld. Net als in 2012 en 2018 wordt een muziekspektakel opgevoerd door lokale helden.

Vrijwilligers gezocht
Ook zijn er natuurlijk weer vele vrijwilligers en lokale helden nodig. Om deze vrijwilligers te benaderen en te informeren zal er op donderdag 9 november te Westerlee (de Tille) en op donderdag 16 november te Heiligerlee (Brasserie van het museum) een informatieavond worden georganiseerd.

Bewoners van Heiligerlee en Westerlee en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze avonden vanaf 20.00 uur. Uiteraard maakt het niet uit welke avond u komt, ze zijn in opzet hetzelfde. Dus zet deze datum(s) alvast in uw agenda!

“Wij hopen op ieders medewerking en als bestuur gaan we er vol voor om er een prachtig evenement van te maken! Om alvast weer in de stemming te komen kunt u / kun je onze website bezoeken: www.slagbijheiligerlee2024.nl” aldus de stichting TweeLee’s.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button