Incidenten

Historisch vliegtuig raakt van de baan bij vliegveld Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Zaterdagmiddag rond 13.00 uur is er een historisch vliegtuig van de baan geraakt bij Oostwold Airport. Het gaat om de P51 Mustang model. Zowel de brandweer als de ambulancedienst hoefden niet in actie te komen.

- advertentie -

Volgens een bericht op social media van Oostwold Airport schoot de vliegtuig door van de baan het gras in. Zowel de piloot als de passagier raakten niet gewond. Het vliegtuig is voor nader onderzoek naar de hangaar vervoerd.

Eind april is de nieuwe landingsbaan van Oostwold Airport geopend en in gebruik genomen. Voorheen werd er gebruik gemaakt van een onverharde landingsbaan, deze is inmiddels voorzien van asfalt. De nieuwe asfaltstrip is 800 meter lang en 20 meter breed.

Een maand na de opening raakte er ook al een vliegtuigje naast de baan. De piloot kon toen zelfstandig uit het vliegtuigje komen en raakte niet gewond.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button