Algemeen

Enith Brigitha opent 50 jaar na dato opnieuw het MFC De Hardenberg

- advertentie -

Finsterwolde – Het komend weekend, zaterdag 7- en zondag 8 oktober vindt de heropening plaats van MFC De Hardenberg. En wie kan deze opening beter verrichten dan oud zwemster Enith Brigitha. Uitgerekend dit jaar is het 50 jaar geleden dat zij ook naar Finsterwolde kwam om het toenmalige zwembad De Hardenberg te openen.

- advertentie -

Enith Brigitha was zeven jaar lang van 1973 tot en met 1979, de meest toonaangevende zwemster. Zij is op 15-jarige leeftijd van Curaçao  naar Nederland gekomen en in 1972 legde Enith de eerste 100 meter vrije slag af binnen een minuut.

Gedenksteen
“Wij zijn enorm blij dat deze oud zwemster weer naar Finsterwolde komt en het complex opnieuw gaat openen. De originele gedenksteen van haar eerste opening zit nog steeds in de muur van het MFC en dat moet voor haar dan ook opnieuw een memorabel moment zijn, als ze zaterdag, 50 jaar na dato, het sportcentrum opnieuw mag heropenen”, aldus Marcel Werkman.

Aangezien het binnen De Hardenberg niet alleen om zwemmen gaat zijn ook sporters die de afgelopen jaren vanuit Finsterwolde grote prestaties hebben geleverd aanwezig om Enith te assisteren bij deze opening. Dit zijn Melanie Helweg en Jolein Boom.

Anne Vlieg
“Wij hebben geprobeerd om een heel aantrekkelijk programma neer te zetten, om ook nieuwe sporten te promoten. Maar ook tafeltennis komt aan bod en hiervoor komt Anne Vlieg naar Finsterwolde. De 67 jarige Vlieg speelde samen met zijn broer Jan aan het eind van de 70 jaren in de nationale Eredivisie. Ook kan men kennismaken met handboogschieten”, aldus Werkman.

Ook veel entertainment staat het komend weekend op het programma. Op de zaterdag bijvoorbeelde met Sproakwotter en ’s middags met het popkoor Happy Blue Bacon dat bekend is met de vertolking van allerlei popsongs.

Foute party
’s Avonds is er vanaf 21:00 uur tot 01:00 uur een foute party met DJ Hermen en René Becker. En dit is alleen voor 18 jaar en ouder.

Op de zondag gaat het ’s middags om 13:00 uur weer gewoon verder met in de sporthal verschillende sportclinics en demonstratie sporten. Iedereen kan deze middag gratis mee trainen. Het weekend wordt muzikaal afgesloten met de bekende Winschoter muziekproducer Lars Koehoorn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button