Gemeente

Mevrouw Garst-Werkman viert haar 100-jarige verjaardag

- advertentie -

Winschoten – Op 6 oktober kwam locoburgemeester Jurrie Nieboer, mevrouw Garst-Werkman feliciteren met haar 100e verjaardag. Ze werd diezelfde dag in 1923 geboren in Kloosterburen. Haar ouders werkten in die tijd bij een boer, haar vader op het land en haar moeder in het huis. Het gezin woonde in een huisje van de werkgever ergens bij de (3e) dijk achter Hornhuizen.

- advertentie -

Mevrouw Garst-Werkman is na de lagere school direct aan het werk gegaan, bij verschillende boeren gewerkt in het huishouden en als kinderoppas. Eerst in de omgeving van Kloosterburen, later in Groningen en Haren.

Ze trouwde in 1946 Pieter Hitjo Garst. Pieter was timmerman en knecht bij molen Edens. Thuis had hij een kleine boerderij met wat beesten en wat land. Samen kregen ze vier kinderen. Mevrouw hielp mee op de boerderij, reed trekker en haalde haar rijbewijs. Met auto rijden is ze rond haar 80-85ste gestopt.

Samen hebben ze altijd veel gefietst en zijn overlijden in mei 1997 heeft haar veel verdriet gedaan. Ze waren altijd samen en hadden het fijn. In maart 2023 heeft ze nog een nieuwe heup gekregen. De eerste ‘echte’ operatie in haar leven. Gezegend met een goede gezondheid, alleen laat haar geheugen haar af en toe wat in de steek en is ze slechthorend.

Sinds mei 2023 woont mevrouw aan de Poststraat, zelfstandig in een eigen appartement. Zelfstandigheid is belangrijk voor haar, haar eigen spullen, zelf weten wat je eet en wanneer je aan de wandel gaat. Als het even kan gaat ze aan de wandel, het liefst is ze elke dag buiten, even de straat in, even bij de winkels langs.

De resterende tijd brengt ze door met puzzelen; de puzzels in het Dagblad van het Noorden worden elke dag gemaakt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button