Cultuur

20 jaar Stichting Oud Brandweermaterieel Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 17 oktober 2003 is de stichting SOB  opgericht bij de notaris, met andere woorden; zij bestaan binnenkort 20 jaar. Op dinsdag de 17e zullen de vrijwilligers in besloten kring hierbij stilstaan.

- advertentie -

Begin volgend jaar zal bij de nieuwjaarsvisite op een grotere wijze aandacht worden gegeven aan dit jubileum. Dan zal  de stichting ook de sponsoren en voormalige leden uitnodigen zodat ook zij kunnen zien wat voor leuke organisatie zij zijn geworden.

De brandweer van Winschoten heeft diverse Voertuigen in bezit gehad. Helaas zijn veel hiervan verdwenen, maar gelukkig zijn er toch nog een paar voertuigen bewaart gebleven. Naast de twee Daf voertuigen en de Austin ladderwagen “Oome Dirk” die de stichting in bezit heeft, zijn er tot 2013 twee brandweervoertuigen en ander klein materiaal in bruikleen gegeven aan het brandweermuseum in Borculo.

Dit museum is in 1956 opgericht door vrijwilligers van brandweer Borculo.  Het gaat om een AA Ford met slangenkar en een Studebaker.

Oprichting van de stichting De SOB Winschoten
Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten is in 2003 opgericht. Ze heeft tot doel het onderhouden en beheren van oud brandweermateriaal en voertuigen van de brandweer Winschoten. De stichting heeft inmiddels zeven brandweervoertuigen onder haar beheer. De voertuigen worden gebruikt bij optochten, intochten, promotiewerk, bruiloften en andere evenementen.

Om de kosten te kunnen dekken vragen wij om een nader te overeenkomen bedrag, tevens zorgen wij voor een chauffeur. Onderkomen Toen de brandweer van Winschoten ging verhuizen naar hun huidige onderkomen aan de Molenweg heeft onze stichting de beschikking gekregen over de oude brandweerkazerne aan de Grintweg 85 te Winschoten.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button