Op stap

Filipijns eten bij Kubjertos aan De Venne in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Voor lekker Filipijns eten hoef je het Oldambt niet meer uit, dat kan in Winschoten bij Kubjertos aan de Venne, aan het randje van Winkelcentrum ’t Rond.

- advertentie -

Eigenaresse Lina Gabbaoan zit stralend maar ook bijna vol ongeloof in haar restaurant bij het raam en vertelt: “Vijf jaar geleden had ik de droom om een Filipijns restaurant te beginnen. Om samen met ons team, gasten de heerlijke smaken en cultuur van mijn thuisland te laten beleven. En dat is nu een feit.” Het team van Kubjertos (Filipijns voor ‘bestek’) bestaat uit maar liefst 11 fulltime medewerkers, aangevuld met weekendhulpen. In de keuken zwaait een Filipijnse main chef de scepter, bijgestaan door eveneens een Filipijnse en Nederlandse koks.

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

Veranderingen ondergaan
Het restaurant heeft een paar veranderingen ondergaan, vooral de kant van de bar, die ook een eigen overdekte ingang heeft vanuit ‘t Rond. “Onze bar is overdag dè plek om even gezellig te zitten voor een snelle hap en lekker drinken. Hier kun je onze unieke Filipijnse gebakjes combineren met een goede kop koffie of thee. En vanuit de unieke bobathee-bar gaan we de heerlijkste bobathee serveren.” De bobathee is een bijzondere mix van thee, melk en vruchtensiroop, onder de jeugd inmiddels een zeer populair drankje.

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

Modern sjiek
Via de ingang van het terras, kom je in het smaakvolle restaurant gedeelte. Het geheel doet modern sjiek aan. “We willen graag dat onze gasten de Filipijnse keuken optimaal ervaren in een prettige sfeer. In het land zijn meerdere culturen samengekomen, wat je in de gerechten terugvindt. We zeggen altijd, de Filipijnse keuken is een fusion van Spanje, Maleisië, Amerika, Japan en China. De gerechten zijn smakelijk, niet bijzonder pittig en stevig qua bite. Laat u verrassen door adobo, pancit of sisig.”

Opening
Na een periode van verbouwen, veel regelen door Lina en vriend Patrick, inrichten en met het team proefdraaien, was zaterdag 7 oktober de opening voor genodigden met onder andere afgevaardigden van de Filipijnse ambassade en de gemeente. Vanaf 10 oktober gaan de deuren open voor iedereen en er zijn al veel reserveringen gemaakt. Reserveren kan via email naar info@kubjertos.nl

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

Kubjertos is open op dinsdag en woensdag van 11.00-17.00u en donderdag tot en met zondag van 11.00u – 21.30. Het restaurant is rolstoel toegankelijk en voorzien van een invalidentoilet. Kijk op de website www.kubjertos.nl voor meer informatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button