Sport

Geslaagde jubileumshow RVNeta

- advertentie -

Winschoten – Rijvereniging Neta viert dit jaar haar 100ste verjaardag. Iets wat niet stilletjes voorbij mocht gaan. 7 oktober was er in Manege De Dollard, de thuisbasis van de vereniging, een goed verzorgde showmiddag. In de avond werd een spetterend besloten ruiterbal in de Tramwerkplaats gehouden.

- advertentie -

In Manege De Dollard konden de toegestroomde bezoekers kijken naar een aantal onderdelen van de paardensport. Christa Larmoyeur, Linda Kouwenhoven en Cecile Smit verzorgden een interessante dressuur clinic. Vervolgens kwam Wesley Mulder niet om te zingen (Havenzangers) maar om een springclinic te geven met twee ruiters. Marieke Bremer en Marten Luiten lieten mooie springroutines zien.

Verder was er voltige met Nienke de Wolff en gebroeders Thomas en Christof Gangl gaven een prachtige springdemonstratie. Marten Luiten kwam ook nog met zijn meermalig dressuur kampioenspaard Fynona voor een adembenemende kür op muziek. Tot slot lieten de vier pittige Welsh pony’s in het vierspan van Roelof Lamain de tribunes behoorlijk trillen.

Vanuit de KNHS was de voorzitter van de regio Groningen Wilto Mollema naar de jubilerende vereniging gekomen en vroeg de oud-voorzitter en instructeur Herman Waalkens naar een paar mooie anekdotes van ‘vroeger’. De KNHS bood de vereniging een waardecheque aan om voor de leden een mooie clinic naar keuze te regelen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button