Algemeen

Open dag bij Uitvaartvereniging Mekander en uitvaartverzorger Diedel-Wessels trok veel bezoekers

- advertentie -

Winschoten – Een open dag over alles rondom een uitvaart is niet iets wat er geregeld wordt georganiseerd. Toch blijkt dat er behoefte is aan meer informatie over de mogelijkheden bij een uitvaart. Daarom besloten Mekander en Diedel-Wessels deze dag te organiseren. Bijgestaan door diverse ondernemingen uit de regio, was er op allerlei vlakken wel een stand in het pand aan de J.D. van der Veenstraat 9 in Winschoten.

- advertentie -

“Uitvaartvereniging Mekander is erg groot in Groningen, maar ook in Nederland. Onze vereniging heeft leden en geen winstoogmerk,” vertelt voorzitter Albert Kraster. “Zo is een uitvaart via ons al gauw zo’n E2000,- voordeliger. Bij ons verzeker je je middels een natura polis. Maar we bieden ook de mogelijkheid om als je al wat ouder bent, toch wat extra te regelen. Je kunt geld reserveren in een deposito fonds voor de uitvaart. We leggen graag uit hoe dat werkt. Daarbij komt dat Mekander een eigen uitvaart verzorging heeft en Diedel-Wessels regelt de uitvaart.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

Open dag
Tijdens de open dag waren er diverse bedrijven die verbonden zijn aan een uitvaart met elk hun specialiteit; bijzondere kisten voor volwassenen en kinderen, rouw werkstukken, een fotografe voor uitvaarten die ook voor de Stichting Still opdrachten uitvoert, glaskunst voor bijvoorbeeld een gedenkteken, een uitvaartspreker, grafmonumenten van steen, praktische ondersteuning en troost bij verlies.

Maar er was ook informatie over de natuurbegraafplaats in Reiderland, soorten vervoersmogelijkheden, zaken regelen met het levenstestament en andere administratieve hulp, het uitvaartcentrum Oost-Groningen en het Hospice St Maartenshuis. Bijzonder was de uitleg van de laatste verzorging wanneer iemand is overleden.

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

Wensambulance Noord-Nederland
Als extra stond er de Wensambulance Noord-Nederland voor Groningen, Friesland en Drenthe om te bekijken. Met deze bijzondere ambulance kunnen ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting die verpleegkundige zorg nodig hebben nog een laatste wens vervullen. Bijvoorbeeld nog een keer de Waddenzee zien, naar een familielid, een dierbare plek bezoeken.

Tijdens deze rit gaat er altijd een verpleegkundige mee die indien nodig handelingen kan uitvoeren of bijvoorbeeld medicatie toedienen. De vrijwilligers van het pleegteam en de chauffeurs doen dit allemaal belangeloos. Dankzij vele sponsoren, waaronder het UMCG is deze ambulance gratis in te zetten.

Meer informatie
Al met al veel informatie rondom de aanloop naar een overlijden en na een verlies. Mekander is er voor elkaar, met elkaar om een persoonlijke en passende uitvaart te regelen. www.mekander-uitvaart.nl, www.diedel-wessels.nl en www.wensambulancenn.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button