Gemeente

Echtpaar Kraster – Vos 65 jaar getrouwd

- advertentie -

Scheemda – Afgelopen zondag 8 oktober, vierde het echtpaar Kraster – Vos hun vijfenzestig jarig huwelijk. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema ging bij het echtpaar op visite en bracht haar felicitaties over aan het gelukkige paar.

- advertentie -

Mevrouw Vos is 11-04-1934 in Sappemeer geboren en heeft in veel plaatsen gewoond. Ze was kleuteronderwijzeres in Groningen, Nieuwolda en Oostwold. Eind 1951 kwam ze in Scheemda wonen. Ze werkte op den duur in Winschoten bij het zmlk-onderwijs tot september 1960. Na de geboorte van de kinderen Jan, Marjon en Anouk werd ze geregeld gevraagd in te vallen in Heiligerlee, Westerlee en Scheemda.

In Scheemda werkte Miny als hoofdleidster bij de nieuwe kleuterschool in de Torenstraat Scheemda, later de CF Speldeschool en daarna bij het Jaarfke en in Nieuw-Scheemda.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Meneer Kraster werd 25-10-1932 in Scheemda geboren als kind van ondernemende ouders. Ze hadden een café, winkel, drankengroothandel en een limonade fabriekje. De drankenhandel werd door Chris in 1954 overgenomen, eerst in Scheemda, later in Winschoten. In 1970 werd de zaak verkocht en werd Chris vertegenwoordiger in frisdranken bij Riedl en Herschi.

Het nog steeds bekende Appelsientje werd in die tijd op de markt gebracht. Toen de bedrijven stopten, werd Chris conciërge, eerst bij de LOM school en daarna bij de Winschoter Scholengemeenschap en de avondschool.

Hobby’s
Het echtpaar heeft altijd veel hobby’s gehad. Miny hield van zwemmen, handballen, schaatsen, fietsen, schilderen, bloemschikken en lekker koken. Jan had het altijd druk met wadlopen (meer dan 1000 tochten gelopen, ook als gids!), wandelen en daardoor ook wandeltochten georganiseerd in Groningen, Drenthe en Friesland. Verder fietsen, zwemmen, tuinieren en reizen.

Dit reizen was ook het organiseren van reizen in (Oost) Europa. Van Moskou, St Petersburg, Wenen tot Spanje en Denemarken aan toe. Vanwege iets afnemende gezondheid lukt het wandelen en reizen niet meer, maar genieten ze van de kinderen, 11 kleinkinderen en 19 achterkleinkinderen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button