Economie

Safety Fire Products uit Winschoten gaat de komende jaren Defensie leveren

- advertentie -

Winschoten – Safety Fire Products uit Winschoten gaat de komende jaren brandweer gerelateerde materialen leveren aan het Ministerie van Defensie.

- advertentie -

Uit een selectie van verschillende leveranciers is Safety Fire Products uit Winschoten als de beste uit de selectie gekomen. Alle te leveren producten zijn aan verschillende zware testen onderworpen en kwamen glansrijk door deze testen. De te leveren producten zijn Brandweerlaarzen van HAIX en blushandschoenen van Holik.

Vanuit Winschoten

Safety Fire Products, gevestigd sinds 1 september 2005 te Winschoten, is een bedrijf dat veiligheidscursussen, werkschoenen, werkkleding, AED’s en brandweer gerelateerde producten levert allerlei verschillende veiligheidsregio’s, ambulance diensten, gemeente’s, MKB bedrijven en ZZP’ers. Maar dus nu ook het ministerie van Defensie.

De te leveren merken
Holik is een Europese fabriek uit Tsjechië waar Safety Fire Products b.v. importeur van is. Haix is een Duitse fabrikant van brandweerlaarzen, ambulancierslaarzen, werkschoenen en wandelschoenen.

Ontwikkelen
Tevens heeft Safety Fire Products een speciaal schoonmaakmiddel ontwikkeld waar geen oplosmiddelen in zijn verwerkt en door verschillende brandweerkorpsen worden gebruikt voor het reinigen van brandweerhelmen en aanverwante producten na een inzet.

Safety Fire Products ontwikkeld ook producten. Zo is, in samenwerking met laboratoria, een product
ontwikkeld welke kan worden gebruikt bij het bestrijden van natuurbranden en bosbranden. Eveneens heeft Safety Fire Products in 2017 het bedrijf Galjoen uit Den Helder overgenomen. Galjoen stond bekend om hun waadpakken/oppervlakte reddingspakken. Deze waadpakken worden over de gehele wereld
afgenomen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button