Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Kamerkoor Bel Canto viert 25-jarig jubileum

- advertentie -

Winschoten – Kamerkoor Bel Canto bestaat dit jaar 25 jaar en dit vieren zij met twee mooie concerten. Het eerste concert zal op zondag 22 oktober om 16.00 uur in de Marktpleinkerk van Winschoten plaats vinden. Het tweede concert zal op zondag 12 november om 16.00 uur in Bellingwolde in de Magnuskerk zijn.

- advertentie -

“We hebben ervoor gekozen om bij beide concerten een ander programma uit te voeren, zodat het voor de toehoorders aantrekkelijk is beide concerten te bezoeken. We zullen onder andere werken van Hayd, Elgar, Bruckner, Mendelssohn, Dvorak, Fauré ten gehore brengen. Bij beide concerten zullen we begeleid worden door organist Vincent Hensens-Oosterdijk en zal de bariton Adriaan Kegel soleren.” laten ze weten.

Kamerkoor Bel Canto is in 1998 opgericht en tot vorig jaar gedirigeerd door Bouko Tiggelaar . Victor Verhoef-Harms heeft Bouko vol enthousiasme opgevolgd als dirigent.

Kamerkoor Bel Canto bestaat uit 23 leden en heeft een evenwichtige verdeling van stemsoorten. Het koor zingt vooral muziek van componisten uit de klassieke en romantische periode. Ook hebben we een aantal keren “Die Passion””en het “Weihnachtsoratorium “ van Heinrich Fidelis Müller uitgevoerd. Daarnaast werkt het koor ook mee aan “Evensongs”.

Kamerkoor Bel Canto
Het koor is opgericht in 1998, bestaat uit 23 leden en heeft een evenwichtige verdeling van stemsoorten. Het koor zingt vooral muziek van verschillende componisten uit de klassieke en romantische periode, maar heeft ook een aantal keren “Die Passion” en “Weihnachtsoratorim” van Heinrich Fidelis Müller ten gehore gebracht. Daarnaast werkt het koor graag mee aan een “Evensong”.

Het koor, onder leiding van Victor Verhoef-Harms oefent op de woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur in het Albatrosgebouw te Nieuwe Pekela.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button