Algemeen

FC Groningen plaatst 4 picknicktafels in Oldambt

- advertentie -

Midwolda – FC Groningen, bouwpartner HORNBACH en de Supportersvereniging FC Groningen hebben dinsdagmiddag diverse plaatsen in de regio verschillende FC-gerelateerde bankjes en tafels geplaatst. De banken en tafels zijn beschikbaar gesteld door HORNBACH en zijn eerder dit jaar door FC-supporters verfraaid met spreuken of tekeningen. Door het plaatsen van de banken en tafels creëert de club samen met haar supporters en bouwpartner HORNBACH negen ontmoetingsplekken in de strijd tegen eenzaamheid.

- advertentie -

FC Groningen, de Supportersvereniging FC Groningen en HORNBACH deden in april van dit jaar een oproep aan FC-supporters om locaties in het achterland van de club door te geven waar zij graag een FC-bank of FC-tafel zouden zien. Om het verzorgingsgebied te verfraaien en – niet onbelangrijk – een nieuwe ontmoetingsplek te creëren. Een ontmoetingsplek om eenzaamheid tegen te gaan, waarbij FC Groningen een mooi gespreksonderwerp kan zijn.

(lees verder onder de foto)

Foto: Melvin Boonstra/ OldambtNu.nl

Bouwpartner HORNBACH voelt zich betrokken bij de FC-supporters. De liefde voor de club en gesprekken over voetbal en FC Groningen reiken tot ver buiten het stadion. Langs voetbalveldjes en pleintjes in de regio, of op plekken met een prachtig uitzicht over het Ommeland. FC Groningen is een club die mensen samenbrengt. Met het plaatsen van de verschillende ontmoetingsplekken voor FC-liefhebbers heeft HORNBACH een blijvende bijdrage aan de maatschappij.

(lees verder onder de foto)

Foto: Melvin Boonstra/ OldambtNu.nl

4 van de 10 banken in Oldambt
Supporters hebben samen met dorpsbelangen en wijkplatforms nagedacht over de juiste plekken om de banken en tafels te plaatsen. De – door FC-supporters gemaakte – ontmoetingsplekken zijn onder meer te vinden Leek, Zuidhorn, Schouwerzijl, Eenrum, Zandeweer, Winschoten, Scheemda, Drieborg en Midwolda.

- advertentie -

FC Groningen wil bouwpartner HORNBACH en de Supportersvereniging FC Groningen hartelijk danken voor hun aanjagersrol in deze campagne. Daarnaast gaat een grote dank uit naar de supporters die hebben meegeholpen met het verfraaien van de banken en tafels en het plaatsen. Ten slotte gaat een woord van dank uit naar de gemeenten die openbare ruimte beschikbaar hebben gesteld om de negen ontmoetingsplekken te realiseren.

- advertentie - 

Bij het plaatsen van een bank bij de zwaaikom Blauwe Passage tussen Midwolda en Oostwold waren meerdere kinderen aanwezig van de plaatselijke scholen en verenigingen. Wethouder Erich Wünker heeft samen met de kinderen het bankje op de juiste plek gezet.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button