Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Licht aan het einde van de tunnel: Hora Siccamaweg wordt aangepakt!

- advertentie -

Midwolda – In de gemeente Oldambt liggen veel hoofdwegen er slecht bij, voornamelijk als gevolg van de droogte. Langs diverse wegen prijken gele borden met de waarschuwing ’30 km/h slecht wegdek’ en sommige rijstroken zijn zelfs afgezet. De situatie is zo erbarmelijk dat er zelfs mos groeit in enkele oude scheuren.

- advertentie -

Gelukkig is er nu zicht op verbetering. De Hora Siccamaweg staat namelijk al geruime tijd op de nominatie van de gemeente om aangepakt te worden. De benodigde werkzaamheden zijn geraamd op maar liefst 1,2 miljoen euro. Momenteel worden de nodige voorbereidingen getroffen en het verkeer wordt straks omgeleid middels gele borden. De werkzaamheden starten op 23 oktober en duren tot en met 10 november.

(lees verder onder de foto)

Foto: Melvin Boonstra/ OldambtNu.nl

Wegen worden aangepakt
De Hora Siccamaweg is een belangrijke verkeersader in Oldambt en verbindt diverse dorpen met elkaar. Het is dan ook goed nieuws voor de inwoners dat er eindelijk actie wordt ondernomen om deze weg te verbeteren.

De gemeente Oldambt heeft voor 2024 en 2025 een sluitende begroting opgesteld. De begroting biedt in 2024 ruimte voor diverse investeringen. In de fysieke leefomgeving gaat er budget naar het herstel van droogteschade aan wegen in meerdere dorpen.

Het gaat hierbij om (delen) van de Ganzedijk tussen Finsterwolde en Hamrik, voor een totaal van €600.000. En (delen) van de Oude Dijk en de Verlengde Hoofdweg in Drieborg en (delen) van de Hoofdweg en de Nieuweweg in Nieuw Beerta, voor in totaal €2.400.000.

Waar komt de straatnaam vandaan?
Hora Siccama was in de achttiende eeuw een invloedrijke adellijke familie die verschillende borgen in de provincie Groningen bewoonde. Eén van die borgen was de Ennemaborgh in Midwolda. Daar woonde Johan Hora Siccama, die in 1738 werd geboren als zoon van Wiardus Siccama en Anna Catharina Hora.

Meer weten? Lees dan dit artikel verder:
Straten van Oldambt: Adellijke familie onlosmakelijk verbonden met Midwolda

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button