Algemeen

Woningen vol met schimmel en ongedierte in de Van Speykstraat

- advertentie -

Winschoten – Bewoners van de duplex woningen met even nummers aan de Van Speykstraat in Winschoten staat het water tot aan de lippen. Deze woningen zijn opgeleverd in 1960 en worden verhuurd door wooncoöperatie Acantus met een gemiddelde huur van €550,-. Al bijna 4 jaar zijn ze met de woningstichting in gesprek over het achterstallige onderhoud en waar ze het meeste last van hebben is de schimmelvorming, zowel in de vloer als in de muren.

- advertentie -

Het gaat hierbij om 24 woningen in deze straat en al deze woningen hebben er last van. De ene woning wat erger dan de andere, maar al deze huurders proberen het met schoonmaken, schimmelverf en andere schimmelwerende middelen het beste er van te maken.

Simpele middelen
Het vocht zit op dit moment zo diep in de woningen dat het met simpele middelen, ook niet meer weg te krijgen is. Medewerkers van Acantus proberen bij sommige woningen ook wel enkele muren aan te pakken door de spouwmuur isolatie eruit te halen, maar ook dit lost niets op.

Het grondwater in de kruipruimte van de woningen staat tot bijna aan de vloerplaten aan toe en of het allemaal nog niet erg genoeg is, voldoen de cv ketels ook niet aan de veiligheidseisen. Kinderen en bewoners krijgen bijvoorbeeld astmatische bronchitis  waar ze eerder nooit last van hebben gehad. Ook huisdieren zijn ziek geworden.

Nul op rekest
Het zit de huurders ook erg hoog, want met grote regelmaat nemen ze contact op met de verhuurder, maar krijgen daar voor hun gevoel nul op hun rekest. Ook speelt er nog een asbestprobleem in de woningen en verder zijn veel kozijnen aan het verrotten. Een ander huis heeft een barst in het glas van een raam zitten en deze wordt ook maar niet vervangen. Ook krijgen ze nu last van slakken en zilvervisjes.

Raadsleden van de VCP bemoeien zich ook met deze zaak en hebben dit woensdagavond ter sprake gebracht tijdens de raadsvergadering.

Acantus
Reactie van Acantus: “Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat onze huurders in een fijne en goede woning wonen. Wij zien de aard van de klachten die beschreven worden aan de Van Speykstraat niet terug in de meldingen die bij ons zijn gedaan. Wij schrikken hier wel van en komen op korte termijn langs om de klachten te inventariseren. We zullen dan samen met de huurders kijken welke acties er genomen moeten worden.”

- advertentie - 

Volgende week woensdag komt wethouder Gert Engelkens samen met enkele raadsleden een kijkje nemen in de woningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button