Algemeen

Actie Oogvereniging Groningen bij station Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In het kader van de Internationale Dag van de Witte Stok hield de Oogvereniging Groningen maandagmiddag een oversteekactie bij het station in Winschoten. De dag is bedoeld om wereldwijd aandacht te vragen voor blinden en slechtzienden in het verkeer.

- advertentie -

Wethouder Ger Klein was door de oogvereniging uitgenodigd te ervaren hoe het is om als visueel gehandicapte voetganger deel te nemen aan het verkeer. Bij de voetgangersoversteekplaats tegenover het station kreeg de wethouder een bril waarmee slechtziendheid werd gesimuleerd.

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Met behulp van een zogenaamde taststok ging hij over de zebra, zo ook ervarend hoe belangrijk bijvoorbeeld de geribbelde geleidestrook is. “Ook in onze gemeente zou hier veel meer aandacht voor moeten zijn.” zei hij.

Tot slot kreeg wethouder Klein het boek “gezien” overhandigd door leden van de oogvereniging, hierin ervaringsverhalen van mensen met een visuele handicap. De oogvereniging zet zich onder andere in voor lotgenotencontact en belangenbehartiging van visueel gehandicapten.

Oldambtplein
“Het liefst hadden wij deze actie willen houden bij het Oldambtplein”, zegt één van de initiatiefnemers. “Maar we vinden het niet verantwoord om daar een actie te voeren. Ik vind het daar te gevaarlijk.” De Oogvereniging heeft enkele jaren geleden de gemeente Oldambt advies gegeven hoe dit plein voor mensen met een visuele beperking toegankelijker te maken, maar dit is tot op heden niet gerealiseerd.

- advertentie -

Klein beloofde intern een balletje op te gooien over de veiligheid van het Oldambtplein. “Ik kan me zo voorstellen dat dat een geldkwestie is. Met de medewerker van verkeer ga ik de situatie daar bespreken.” zei hij ter plekke.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button