Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Is jouw thuis straks te zien in de nieuwe WINK-treinen?

- advertentie -

Groningen/ Friesland – Vanaf donderdag 19 oktober tot 13 november kunnen inwoners van Fryslân en Groningen de mooiste foto’s insturen, die symbool staan voor thuis of hun reis naar huis. Uit alle inzendingen worden de beste foto’s door een professionele jury gekozen. De winnende beelden worden bedrukt in de nieuwste WINK-treinen: Thús en Noar Hoes. Alle foto’s samen creëren een blijvende herinnering in de trein, op de buiten- en binnenzijde van de toiletwanden.

- advertentie -

Thús en Noar Hoes WINK-treinen
De Thús en Noar Hoes WINK-treinen zijn de laatste twee treinen in de reeks van 18 WINK-treinen die officieel een naam krijgen. De unieke namen, gekozen via een namenwedstrijd, hebben allemaal iets te maken met een Groningse of Friese bestemming. Arriva reisde met de treinen van de Hongerige Wolf naar de Alvestêdetocht, om vervolgens te vertrekken met de Noorderzon. Dit jaar keren we terug ‘Noar Hoes’ zoals dat op z’n Gronings wordt gezegd en sluit Arriva het hoofdstuk op z’n Fries ‘Thús’ af.

Het juiste gevoel in de foto
Weet je het juiste naar huis of thuis gevoel vast te leggen? Dan kan het zomaar zo zijn dat jouw foto straks te zien is in één van de twee WINK-treinen. In samenwerking met onder andere Merk Fryslân en Marketing Groningen, is een professionele jury aangesteld die de winnaars van de fotowedstrijd kiezen. Het gezelschap beoordeeld de foto’s op kwaliteit en esthetiek. Ook kijkt de jury of de foto’s een link hebben met de regio waarin jij je thuis voelt.

Wie mee wil doen, moet letten op de volgende zaken:
– Maak een foto van wat voor jou ‘Thús’ of ‘Noar Hoes’ betekent;
– Zoek een scherpe, onbewogen foto uit;
– De foto moet tenminste 3 MB groot zijn;
– De foto is staand of liggend circa 24.5 cm hoog of breed (indien staand) op 300 dpi;
– De foto moet in een Fries of Gronings gebied genomen zijn;
– Zorg ervoor dat de foto genoeg achtergrond-ruimte toont, het kan zijn dat de foto iets moet worden bijgesneden tijdens de bewerking.

Meer detailinformatie over de fotowedstrijd vind je op de website van Arriva.

De winnaars worden Arriva-VIPS
Ben jij één van de winnaars? Dan word je door Arriva uitgenodigd als V.I.P. voor de feestelijke onthulling van de WINK-treinen in december dit jaar. Eind november stuurt Arriva de winnaars een persoonlijk bericht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button