Algemeen

Ronde Tafel 41 zamelt 2500 euro in voor stichting De Dichte Knip

- advertentie -

Winschoten – De drive-in bioscoop die afgelopen weekend in Winschoten plaatsvond, was een doorslaand succes. Er kwamen zo’n achthonderd mensen en bij de laatste voorstelling was het terrein zelfs te klein. Met dit evenement zamelde serviceclub Round Table (RT) 41 Winschoten maar liefst 2500 euro in voor het goede doel: stichting De Dichte Knip.

- advertentie -

De drie filmvoorstellingen in de autobios – Super Mario Bros. Movie, Fast X en Scream VI – waren zeer in trek. Op het tijdelijke bioscoopterrein – belangeloos beschikbaar gesteld door rijschool 1-2 Drive & Ride telde de organisatie bij de eerste voorstelling zeventig auto’s, bij de tweede tachtig en bij de derde zelfs de maximale 150. “Het was helemaal uitverkocht”, vertelt Thom van der Veen namens de organisatie. “Tot onze spijt moesten we bij de kassa zelfs enkele mensen teleurstellen. Dat is natuurlijk nooit leuk, maar er kon echt geen auto meer bij.”

Bijzondere sfeer
Het succes van de autobioscoop heeft volgens Van der Veen te maken met de bijzondere sfeer: “Je kijkt de film in eigen kring je auto, maar toch ook samen met vele anderen. Beeld en geluid zijn fantastisch, wat de beleving van de film toch heel anders maakt dan thuis op de televisie. Mensen vinden dit leuk en bijzonder, zo blijkt wel uit de fantastische opkomst.”

Goed doel
De drie voorstellingen leverden maar liefst 2500 euro op voor het goede doel stichting De Dichte Knip. Deze stichting zet zich in voor mensen in de gemeente Oldambt die rond de armoedegrens leven, maar net niet in aanmerking komen voor de voedselbank. “Een super bedrag, waarmee de stichting veel goed werk kan doen”, zegt Van der Veen namens RT 41 Winschoten Deze club van jonge ondernemers zet zich in voor lokale goede doelen door allerlei activiteiten op touw te zetten.

“We vinden het belangrijk om ons in te zetten voor goede doelen in eigen regio. Diverse ondernemers uit de regio sponsoren ons hierbij. Zonder andere sponsors tekort te willen doen, noem ik als voorbeeld Spar Nicolai Winschoten. Alle bezoekers van de voorstellingen kregen van deze supermarkt een gratis snack. Dat vinden wij fantastisch.”

Vierde keer
Het was de vierde keer dat de autobioscoop Winschoten plaatsvond, de laatste keer was in 2019. Daarna gooide onder meer corona roet in het eten. Van der Veen: “Ook werd het scherm dat wij hiervoor altijd huurden door de eigenaar verkocht. Het duurde even voordat we een nieuw scherm hadden gevonden. Dat is nu gelukt en daarom hopen we dit prachtige evenement volgend jaar weer te kunnen organiseren.

- advertentie -

Bekijk hier alle foto’s en een video:
– In beeld: Drive-In bioscoop in Winschoten massaal bezocht (video)

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button