Weerbericht

Vanochtend op uitgebreide schaal mist

- advertentie -

Landelijk – Op veel plekken in het land is deze ochtend sprake van mist. Plaatselijk komt dichte mist voor met zicht minder dan 200 meter. Dit kan hinderlijk zijn voor het verkeer. In de loop van de ochtend lost de mist op.

- advertentie -

In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant is sprake van (dichte) mist. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 200 meter en op een enkele plek is het zicht zelfs minder dan 100 meter.

Zichtwaarden onder 100 meter gemeten
De laagste zichtwaarde tot nu toe is gemeten in Gilze-Reijen (Noord-Brabant) met slechts 98 meter zicht. In De Bilt, Rotterdam, Volkel en Lelystad loopt het zicht terug naar waarden net boven 100 meter, waardoor ook hier sprake is van dichte mist.

Weinig zon vandaag
De mist lost in de tweede helft van de ochtend geleidelijk op. Vooral in het midden van het land kan de mist nog vrij lang blijven hangen. Vanmiddag is het droog en schijnt de zon mogelijk kortstondig. Het wordt 13 tot 15 graden. Later in de middag neemt de dikkere bewolking weer toe en in de loop van de avond volgt vanuit het zuiden regen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button