Algemeen

26e Holocaust/Shoah herdenking op woensdagavond 8 november

- advertentie -

Winschoten – Het is dit jaar op woensdag 8 november voor de 26e keer in Winschoten dat de Holocaust/Shoah herdenking plaatsvindt. Het programma start vanuit zalencentrum Lamain met om 19:00 uur een stille tocht naar het Joodsnamenmonument op het Israëlplein, waar daar dan 10 minuten later de herdenking begint. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema zal dan een toespraak houden. De heer B. Schachner de 1e Stellvertretende Bürgermeister van de stad Leer, zal hierna kort het woord voeren.

- advertentie -

Gezamenlijk worden dan bloemstukken gelegd. Ook worden namen van de 50 omgekomen Winschoters voorgelezen door leerlingen van het Dollard College.

Hierna volgt 1 minuut stilte. Vervolgens is er een defilé langs het monument om daarna naar het treinstation te gaan. F. Walters zal daar een gedicht met de titel ‘De Reis’ van Ruud Kolijn voordragen. Hierna gaat men naar de ‘Kleine Klaagmuur’ voor het voormalig Joods centrum.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button