Algemeen

Wethouder Engelkens bekijkt de situatie van de woningen in de Van Speykstraat

- advertentie -

Winschoten – Wethouder Gert Engelkens, belast met bouwen in wonen in de gemeente Oldambt, heeft woensdagmiddag, onder andere samen met Jan Kenter (VCP) en Harma Nobbe (SP) een bezoek gebracht aan de woningen in de Van Speykstraat. Deze huurwoningen van Acantus hebben al een groot aantal jaren last van schimmelvorming in alle kamers.

- advertentie -

Doordat er veel vocht in deze woningen zit, hebben sommige huurders ook last van slakken en zilvervisjes. En de schimmel gaat overal in zitten. In kleding, op tassen, in de keuken overal vind je schimmel op terug. “Nu het kouder wordt, moeten wij ook de ramen sluiten en de cv of gaskachel aanzetten, maar aangezien er niet of nauwelijks ventilatie aanwezig is, neemt de schimmelvorming alleen maar toe.”

“Ook het onderhoud aan de buitenkant van deze woningen baart ons grote zorgen. Er vinden geen schilderwerkzaamheden plaats, zodat de verf er van alle kanten af bladdert. Het is zo erg dat de kozijnen gaan rotten”, aldus een van de bewoners. Het gaat in totaal om 24 woningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button