Regionaal nieuws

De finalisten van het landelijke Regio Songfestival zijn bekend!

- advertentie -

Landelijk – De afgelopen maanden hebben alle 13 regionale omroepen binnen de eigen regio gezocht naar de ultieme kandidaat die wordt afgevaardigd naar de finale van het Regio Songfestival op 4 november. De 13 finalisten zijn vandaag bekendgemaakt tijdens de persbijeenkomst in de Stadsschouwburg in Utrecht, de locatie waar tevens de finale zal plaatsvinden.

- advertentie -

De regionale omroepen hebben ieder een eigen invulling gegeven aan de werving van de finalisten. Zo werden er voorrondes georganiseerd, maakte een vakkundige jury een selectie van de beste inzendingen of kreeg het publiek de kans om een stem uit te brengen op hun favoriete inzending. Inmiddels zijn alle finalisten bekend en bereiden zij zich voor om hun regio te vertegenwoordigen tijdens de finale van het Regio Songfestival.

Maak kennis met de finalisten:
L1: Emmy Ackermans
NH: Emma Koning
Omroep Brabant: Sam & Merijn
Omroep Flevoland: Abtin Salem
Omroep Gelderland: AleXingt!
Omroep West: LIEN
Omroep Zeeland: Smaakstof
Omrop Fryslân: Melissa Pander
Rijnmond: Remedy
RTV Drenthe: Lisa Harms
RTV Noord: Wat Aans! (zie foto)
RTV Oost: Leon Moorman
RTV Utrecht: Melanie Ryan

Gastoptreden
Op 4 november wordt bekend hoe de volgorde van de optredens eruit ziet. Daarnaast vindt er halverwege de avond een feestelijk gastoptreden plaats van de band We Want ABBA! De karakteristieke sound van ABBA wordt op deze avond uitgevoerd door de zangeressen Mandy Huydts en Sandy Kandau die de ABBA dance hits eigentijds onder handen hebben genomen. Mandy en Sandy hebben gezamenlijk een schat aan zang- en event ervaring, zo traden ze onder andere op tijdens het Eurovisie Songfestival in 1986 (Frizzle Sizzle).

De finale van het Regio Songfestival wordt zaterdagavond 4 november vanaf 20.30 uur live uitgezonden op de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen. Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl.

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door BumaCultuur, AVROTROS en K.F Heinfonds.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button