Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Weekendweer: talrijke buien

- advertentie -

Landelijk – Komen weekend blijft het, net zoals de afgelopen tijd, ronduit wisselvallig. Op beide dagen vallen verspreid over het land talrijke buien en in de nacht naar zondag trekt een actief regengebied over het land. Zaterdag wordt het een graad of 14. Zondag is het zacht met 14 tot lokaal 17 graden. Bovendien is de wind op zondag vrij stevig.

- advertentie -

Langdurige droge en zonnige dagdelen zijn schaars en helaas is dat komend weekend niet anders. Zowel zaterdag als zondag is het weerbeeld ronduit wisselvallig met talrijke buien die het land aandoen. Helemaal verregend verlopen de dagen zeker niet altijd! Vooral zaterdag zijn er in het binnenland ook flink wat droge intermezzo’s. Ook de zon breekt dan af en toe door en dan is het zo slecht nog niet om er even lekker op uit te trekken. De temperatuur stijgt naar een graad of 14 bij een matige tot aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

Stevige regen in de avond en nacht naar zondag
Vanuit Frankrijk trekt in de avond en in de nacht naar zondag een actief regengebied over het land. Op veel plekken gaat het hierdoor stevig doorregenen en ook de wind is nadrukkelijk aanwezig. Terwijl het buiten flink regent gaat de klok een uur terug wat betekent dat men een uur langer kan slapen.

Stevige wind
Zondag begint op veel plekken nog droog, maar al snel neemt de dikkere bewolking toe en vanuit het zuiden trekken opnieuw buien over het land. Vooral in de middag en in de avond komt het verspreid over het land tot buien. De wind is nadrukkelijk aanwezig. Er staat een matige tot aan de kust mogelijk een harde zuidwester, 4-7 Bft. Bovendien zijn pal aan zee windstoten mogelijk tot ongeveer 75 km/uur.

De temperatuur valt iets hoger uit dan voorgaande dagen. De maxima komen uit tussen 14 en 17 graden. Daarmee is het een stuk zachter dan de 13 graden die gebruikelijk is voor de tijd van het jaar. In de loop van de middag neemt zowel de buienactiviteit als de wind geleidelijk in kracht af.

Na het weekend blijft de wind voornamelijk uit het zuidwesten waaien wat ervoor zorgt dat we dagelijks rekening moeten houden met buien of regengebieden. Kortom: het wisselvallige en herfstachtige weerbeeld weet voorlopig nog van geen wijken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button