Politiek

Lezing over kernenergie georganiseerd door VVD Groningen

- advertentie -

Regionaal – Het gebruik van kernenergie voor onze allesomvattende energievoorziening ligt gevoelig binnen de Nederlandse samenleving. Er zijn vele voor- en tegenstanders. Veel argumenten zijn gebaseerd op de toch wel summiere kennis van dit onderwerp binnen diezelfde samenleving.

- advertentie -

VVD Regio Groningen organiseert daarom voor alle enthousiaste energieverbruikers een interessante en deskundige lezing op 3 november a.s. in hotel-restaurant Faber te Hoogezand, inloop vanaf 18.30 uur, uiterste aanvangstijd 19.00.

De VVD heeft voor u een aantal vooraanstaande sprekers uitgenodigd die dit onderwerp wetenschappelijk en deskundig invulling kunnen geven. Na afloop is er gelegenheid, onder leiding van een ervaren gespreksleider, Mirjam Wulfse, oud-gedeputeerde te Groningen om vanuit de zaal de discussie aan te gaan met de inleiders.

De inleiders op die avond zijn:
• Professor Dr. Nasser Kalantar verbonden aan de faculteit Science en Engineering van de RUG. Hij spreekt als wetenschapper gedurende 45 min. over de echte en onderbouwde cijfers m.b.t. kernenergie.

• Aaldrik Haijer, Directeur van Water en Energy Solutions. Hij werkt momenteel aan de realisatie van verschillende Smal Modular Reactors (SMR’s) in Nederland. Hij spreekt hierover gedurende 30 minuten.

• VVD politicus/ deskundige uit Den Haag die zal spreken gedurende 20 minuten over de politieke invloed op de ontwikkeling van kernenergie in Nederland.

Deze avond wordt u aangeboden door VVD Regio Groningen, met een vrije inloop en een kopje koffie voor alle aanwezigen. Tijdens deze avond krijgt u de unieke gelegenheid om u in te schrijven voor een fysiek bezoek aan een elektriciteitscentrale.

- advertentie -

Maatschappelijk gevoelig dossier
Feit en fictie zijn in dit technische en maatschappelijk gevoelige dossier vaak lastig te scheiden. Daarom gaan we op deze bijeenkomst met de presentatie van o.a. Professor Dr. Nasser Kalantar terug naar de kern en met de presentatie van Aaldrik Haijer kijken we uit naar de toekomst.

- advertentie - 

Wilt u meer kennis krijgen over kernenergie of uw mening laten horen kom dan naar deze boeiende avond op 3 november. Onze partij ziet de voordelen van kernenergie, maar als echte liberalen staan we open voor elke onderbouwde mening over dit onderwerp.

Iedereen is welkom bij deze lezing in hotel Faber Hoogezand. Voor vragen kunt u zich wenden tot:
J. Boter, tel.no. 06 2950 6446 of e-mail: jasperboter@hotmail.com
J.J. Westerbeek, tel.no. 06 5332 5957 of e-mail: jwesterbeek@hetnet.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button