Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

GGD Groningen brengt schurft opnieuw onder de aandacht

- advertentie -

Groningen – GGD Groningen brengt schurft opnieuw onder de aandacht. Met als motto ‘Dááág van de Schurft’ besteden we extra aandacht aan deze besmettelijke huidaandoening. De dagen worden korter, we zitten weer meer binnen en kruipen ’s avonds graag tegen elkaar onder een dekentje. Dat zijn ideale omstandigheden voor de schurftmijt om zich te verplaatsen van de ene naar de andere persoon. Bij 15 minuten huid-op-huid contact kan dit al gebeuren. Overspringen doet het beestje niet.

- advertentie -

Denk je dat je schurft hebt? Ga naar de huisarts!
Schurft, of scabiës, is een besmettelijke huidaandoening die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. De mijt graaft gangetjes in de huid en legt daar eitjes. De meest voorkomende klacht bij schurft is jeuk. Schurft gaat niet vanzelf over. Gerichte behandeling is nodig. De huisarts stelt de diagnose en geeft een behandeladvies. Naast het gebruik van medicijnen is het belangrijk om kleding en beddengoed te wassen. Mensen uit de directe omgeving moeten hetzelfde doen. Alleen zo zeggen we ‘Dááág tegen schurft’!

Informatie voor inwoners en zorgprofessionals
Bij GGD Groningen komen dagelijks vragen binnen over schurft. Inwoners van Groningen en ook zorgprofessionals kunnen contact opnemen via 050 367 4000. Bijvoorbeeld over de besmettelijkheid van schurft. Of over de behandeling. Of over mogelijke contacten met iemand met schurft.

Er is informatiematerialen beschikbaar voor inwoners, ook voor anderstaligen en mensen die laaggeletterd zijn. Ook is er materiaal voor zorgprofessionals.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button