Algemeen

“Het is even wennen dat het nu al zo vroeg donker is, maar goede fietsverlichting is heel belangrijk”

- advertentie -

Winschoten – Voor degene die maandagavond op de fiets naar de Jumbo is gegaan, kon aangesproken worden door het team van Verkeerswijzer Groningen, onder aanvoering van gedeputeerde van mobiliteit Johan Hamster. Het ging hierbij om de jaarlijkse fietsverlichtingscampagne, die in alle grotere plaatsen in de provincie plaatsvindt. De mensen die geen lampen aan hadden of kapot was kregen een lampje en als je goede verlichting had kreeg je een leuke sleutelhanger.

- advertentie -

Vroeg donker
Johan Hamster: “Het is de eerste werkdag na het ingaan van de wintertijd en het is voor iedereen even wennen hoe vroeg het nu al donker is. En daarom is het goed om ons te realiseren hoe belangrijk fietsverlichting is. Het is belangrijk voor de zichtbaarheid in het verkeer. Het is gewoon belangrijk om mensen weer even wakker te maken van mensen denk om je verlichting, want het is in het belang van je eigen veiligheid, maar ook voor andere verkeersdeelnemers.”

“Je wilt tenslotte niet degene zijn die iemand aanrijdt en met deze actie hopen wij hier aandacht voor te vragen. Je ziet hier nu bijvoorbeeld een jong meisje dat even wordt geholpen met het aanzetten van de fietsverlichting. Het is gewoon belangrijk dat wij mensen vandaag hier bewust van maken”, zegt Johan Hamster.

Verkeerswijzer
Verkeerswijzer Groningen voert elk jaar als de wintertijd in gaat, de fietsverlichtingscampagne AAN in het donker. De campagne bestaat uit borden langs de wegen, krijttekeningen op het fietspad, social mediacampagnes voor jongeren en internationale studenten, flyers in drie talen met de regels en fietsverlichtingsacties op straat. Basisscholen konden een actiepakket aanvragen voor fietscontroles.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button