Economie

In beeld: Duitse buren trekken massaal naar Winschoten tijdens ‘Reformationstag’

- advertentie -

Winschoten – Het was dinsdag ‘Reformationstag’ bij onze oosterburen, een dag waarop alles in Duitsland gesloten is. Een goede reden voor hen om dan massaal de grens over te trekken en om onder andere aan Winschoten een bezoek te brengen. Zweep Events speelt op deze komst handig in en heeft allerlei attracties georganiseerd.

- advertentie -

Halloween
Van een vuurspuwer, een sprookjesfee en andere karakters in het teken van Halloween. Er was bijna geen parkeerplek meer vrij, maar toch viel de drukte in de Langestraat en op de kruising Israëlplein met de Venne mee. Het was gezellig druk zoals dat wordt genoemd.

Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op 31 oktober in verschillende protestantse kerken. Deze dag staat in het teken van Maarten Luther die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button