Economie

Begin Winschoter Torenstraat krijgt facelift met winkels en woningen

- advertentie -

Winschoten – Wie onlangs in de Torenstraat in Winschoten is geweest, heeft gezien dat er flink wat ontwikkelingen gaande zijn. De kop van de Torenstraat in Winschoten krijgt een nieuwe invulling met appartementen en winkels en/of horeca. Vastgoedondernemer David Maas – eigenaar van Wima Vastgoed – trekt miljoenen euro’s uit om ook van dit project een succes te maken.

- advertentie -

Maar eerst een korte terugblik
David Maas is geen onbekende in Winschoten. Maas is al zo’n twintig jaar actief als ondernemer, eerst in de horeca (waaronder Night Fever) en later in het vastgoed. Naast veel panden in onder andere Beerta, Scheemda en elders in Winschoten bezit hij in de Torenstraat inmiddels dertien panden en nog een braakliggend terrein.

Oude stenen een nieuw leven geven
Onlangs heeft Maas de zusterflat in Winschoten fors gerenoveerd. In mei 2021 kreeg hij groen licht voor het bouwen van 54 appartementen. Dit project is nu zo goed als afgerond. De meeste woningen zijn inmiddels ook al bewoond. “Het gebouw vertelde bij dit project wat wij moesten doen. Bij een transformatie – zoals hier – kijken we wat er allemaal mogelijk is en zorgen we er voor dat letterlijk elke vierkante meter goed wordt benut.” zegt Maas.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

“Toen we de zusterflat voor de eerste keer bezochten hebben we letterlijk de plattegrond (vluchtplan) van de muur afgehaald. We hebben gekeken hoe we het pand opnieuw een goede invulling konden geven. Dat past ook wel een beetje binnen ons motto: ‘oude stenen een nieuw leven geven’. En dit is gelukt, de zusterflat is een heel mooi voorbeeld van waardevol hergebruik,” zegt David trots.

Nieuw project
Het gigantische project voor Wima Vastgoed in de zusterflat was nog niet eens afgerond, toen Maas meerdere panden in de Torenstraat in bezit kreeg. Het gaat om de panden waar voorheen de Wibra, restaurant House of Sodom en juwelier Kempkes in waren gevestigd. Maas heeft als plan om boven de winkels zeventien huurappartementen te realiseren.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

“De panden staan momenteel leeg, we zijn druk bezig om alles te renoveren tot appartementen en winkelruimtes. De ruimtes boven de welbekende Wibra hebben 72 jaar lang leeg gestaan. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat bij dit soort panden wel het een en ander aan verduurzaming en brandveiligheid moet worden gedaan. De buitenzijde van de panden zal trouwens niet veel wijzigen, de gemeente wil dat we speciale aandacht schenken aan de gevels. Deze komen uit de jaren ’30,” benadrukt David.

Binnenplaats
Speciaal aan deze locatie is dat er een mooie binnenplaats wordt gerealiseerd voor de bewoners. “Middels een tunneltje kom je uit op deze binnenplaats. Hier willen we een mooie zitplek en een fontein gaan aanbrengen. Ook is er voldoende gelegenheid voor de bewoners om hun fiets weg te zetten in een fietsenkelder.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Wima Vastgoed

Voor twee winkelpanden is er al een bestemming, de DA drogisterij gaat haar intrek innemen in de voormalige Wibra. Ook Wima Vastgoed neemt intrek in een pand, zij zitten dan dichtbij het kantoor van DOMEQ, een dochteronderneming van Wima Vastgoed. “De sleutel hebben we op 1 november aan de DA overhandigd, we zijn dan een kleine periode aan het verbouwen geweest. Het volledige project gaat zo’n 2 jaar in beslag nemen,” zegt Maas.

(lees verder onder de foto)

Foto: Wima Vastgoed

Toekomst
David Maas zit de komende periode zeker niet stil: “We hebben nog veel plannen in Winschoten, zo hebben wij plannen voor het Marktplein maar ook het oude St. Lucas Ziekenhuis waar we de gemeente Oldambt ook over hebben geïnformeerd. Wij zouden daar wel blij van worden als we daarover actief over mee mogen denken. In 2 maanden hebben we ruim 40 woningen opgeleverd die direct zijn verhuurd. Dit laat dan ook zien dat de woningnood in Oldambt hoog is.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button